Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Do kada možemo da uživamo u toplom vremenu?

2020.08.19
20:36
Forrás
Pannon RTV
U Vojvodini, u ostatku nedelje, možemo da očekujemo oblačno, ali u isto vreme i sunčano vreme – navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Padavine se mogu očekivati poslednjeg dana u nedelji, dok dugoročna prognoza govori o tome da bi septembar mogao biti i hladniji od prosečnog.

U sredu popodne, u 13 časova, u Subotici i na Paliću živa u termometru popela se na 28 stepeni, ali to se promenilo u popodnevnim časovima, jer je temperatura ponegde dostizala i 30 stepeni. Prema prognozama, vreme će biti slično i tokom naredna dva dana.

U isto vreme može se međutim očekivati i pojačan vetar. Najviša dnevna temperatura će se kretati oko 29-30 stepeni, a u kasnim večernjim časovima vazduh bi mogao da se ohladi i do 16 stepeni.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Što se vikenda tiče, od nedelje možemo očekivati više padavina.

Geza Kovač, istraživač klime: „Manja kiša, pljusak, pa čak i nevreme, može se očekivati u nedelju uveče, odnosno u ponedeljak ujutro. Nakon toga će temperatura u ponedeljak naravno, i prirodno je ponovo pasti ispod 30 stepeni. To zahlađenje će biti privremeno jer će se tokom nedelje ponovo vratiti zagrevanje, toplo vreme. Uglavnom sa puno sunca, atmosfera će se stabilizovati, pa će jutra ipak već biti svežija, ali će temperaturne razlike između dana biti velike."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Što se tiče dugoročne prognoze, predstojeći septembar može biti hladniji i sa više padavina od prosečnog. Ono što je sigurno jeste da će na početku prvog jesenjeg meseca početi jedno trajnije zahlađenje.

toplo
vremenska prognoza
septembar

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.