Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Dobrovoljci očistili mesnu zajednicu Zorka

2020-05-30
22:50
2020-05-30
23:03
Forrás
Pannon RTV
Više od 30 dobrovoljaca učestvovalo u akciji prikupljanja smeća, organizovane drugi put od strane mesne organizacije Zorka Saveza vojvođanskih Mađara.

U okviru akcije na teritoriji subotičke mesne zajednice Zorka mladi i stari su podjednako sakupljali smeće.
 
Smeće u mesnoj zajednici Zorka su volonteri sakupljali u crne džakove. Ekipa od preko trideset ljudi je pored ulica mesne zajednice obišla i Dasčarsku šumu.

Siniša Grubanov: “Od neophodnog značaja je da sačuvamo naše okruženje u pravom prirodnom obliku, jer u slučaju mnogih otpada, koji su umesto u kante bačeni u prirodu, znamo koliko vremena treba da se razgradi: nekim stvarima potrebni su vekovi da se razgrade. Moramo da vodimo računa o svom okruženju, da bude zdravo i čisto, kako za sebe tako i za buduće generacije.”

Leona Tikvicki i njen muž drugi put učestvuju u akciji prikupljanja otpada. Mnogo puta nerado šetaju u šumi, jer jer prepuna razbacanog smeća: “Zato što ovde živim, volim da je čisto. I na ulici uvek pokupim smeće.”

U akciji prikupljanja smeća koji se organizuje drugu godinu, žiteljima mesne zajednice pomagali su i zaposleni u kompaniji Masterplast – naglasio je Zoltan Kudlik, predsednik saveta MZ Zorka: “Ove godine po drugi put organizujemo akciju sakupljanja smeća, jer želimo da stvorimo ekološko svestan svet. Teritorija mesne zajednice Zorka je blizu šume, koje je važno izletničko odredište za građane i turiste. Na žalost, puno smeća se nakupi tokom godine, zato smatramo važnim organizovanje ovakve akcije  svake godine, kako bi šumu i njegovo okruženje održali čistijim.”

Prema rečima organizatora, akcija prikupljanja smeća je završila uspešno kao i prošle godine, na teritoriji MZ Zorka sakupljeno je skoro dva kamiona smeća.

Zorka
dobrovoljci
Subotica
smeće
skupljali
Zoltan Kudlik
Masterplast
Savez vojvođanskih Mađara
Izbori 2020

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.