Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Dobrovoljci očistili mesnu zajednicu Zorka

2020-05-30
22:50
2020-05-30
23:03
Forrás
Pannon RTV
Više od 30 dobrovoljaca učestvovalo u akciji prikupljanja smeća, organizovane drugi put od strane mesne organizacije Zorka Saveza vojvođanskih Mađara.

U okviru akcije na teritoriji subotičke mesne zajednice Zorka mladi i stari su podjednako sakupljali smeće.
 
Smeće u mesnoj zajednici Zorka su volonteri sakupljali u crne džakove. Ekipa od preko trideset ljudi je pored ulica mesne zajednice obišla i Dasčarsku šumu.

Siniša Grubanov: “Od neophodnog značaja je da sačuvamo naše okruženje u pravom prirodnom obliku, jer u slučaju mnogih otpada, koji su umesto u kante bačeni u prirodu, znamo koliko vremena treba da se razgradi: nekim stvarima potrebni su vekovi da se razgrade. Moramo da vodimo računa o svom okruženju, da bude zdravo i čisto, kako za sebe tako i za buduće generacije.”

Leona Tikvicki i njen muž drugi put učestvuju u akciji prikupljanja otpada. Mnogo puta nerado šetaju u šumi, jer jer prepuna razbacanog smeća: “Zato što ovde živim, volim da je čisto. I na ulici uvek pokupim smeće.”

U akciji prikupljanja smeća koji se organizuje drugu godinu, žiteljima mesne zajednice pomagali su i zaposleni u kompaniji Masterplast – naglasio je Zoltan Kudlik, predsednik saveta MZ Zorka: “Ove godine po drugi put organizujemo akciju sakupljanja smeća, jer želimo da stvorimo ekološko svestan svet. Teritorija mesne zajednice Zorka je blizu šume, koje je važno izletničko odredište za građane i turiste. Na žalost, puno smeća se nakupi tokom godine, zato smatramo važnim organizovanje ovakve akcije  svake godine, kako bi šumu i njegovo okruženje održali čistijim.”

Prema rečima organizatora, akcija prikupljanja smeća je završila uspešno kao i prošle godine, na teritoriji MZ Zorka sakupljeno je skoro dva kamiona smeća.

Zorka
dobrovoljci
Subotica
smeće
skupljali
Zoltan Kudlik
Masterplast
Savez vojvođanskih Mađara
Izbori 2020

Slične vesti

Najnovije

17:54, Frissítve: 18:04

Ostaje jesenje vreme

Ovih dana ne možemo očekivati otopljavanje. Pred nama su vetroviti i kišoviti dani. Vikend može doneti topli front sa temperaturama i do 26 stepeni.

Najčitanije

Indijanski kamp u Čantaviru

Indijanski kamp je napravio jedan stariji bračni par iz Čantavira, u njemu sa svim rekvizitima tipičnim za indijansku kulturu.