Ugrás a tartalomra

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Kanjiži dobilo vatrogasno vozilo

2023.09.06
14:28
2023.09.06
17:07
Forrás
Pannon RTV
Ovu investiciju su zajednički realizovali Lokalna samouprava opštine Kanjiža, Dobrovoljno vatrogasno društvo Dalj iz Hrvatske i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Kanjiže.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Kanjiži broji 35 aktivnih članova, koji su zajedno sa profesionalnim vatrogascima ove godine već imali više od 30 intervencija. Sada su svoj vozni park obogatili sa jednim polovnim vatrogasnim kolima, koja su u dobrom tehničkom stanju.

Jovan Čubrilo, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Kanjiži: „Nosivost je 5 hiljada litara vode i 500 litara penušavog materijala. Opremljen je svom opremom koja je potrebna za spasavanje i pumpanje vode. Sa tim kolima možemo ugasiti bilo kakvu vrstu požara, unutra, spolja i sve ostale vrste koje postoje.”

Svake godine Lokalna samouprava opštine Kanjiža, u okviru godišnje podrške Vatrogasnom savezu opštine, pomaže u nabavci opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža: „To je do sada bilo obično oko 2,8 miliona dinara, a ove godine je prvi put stigao zahtev od dobrovoljnih vatrogasaca da žele da se pozabave i jednom većom nabavkom opreme, kao i da žele da obnove vozni park. Primer za to vidimo sada i ovde u Kanjiži, ali isti takav zahtev je stigao iz Malih Pijaca, Martonoša i Totovog Sela, pa je zbog toga ove godine lokalna samouprava ovu podršku povećala na 5,8 miliona dinara.”

U narednom periodu jedno veliko vatrogasno vozilo biće dopremljeno u Martonoš, a po jedno manje vatrogasno vozilo u Male Pijace i Totovo Selo. Uskoro će i ta vozila biti predata na upotrebu.

vatrogasno društvo
dobrovoljni vatrogasci
Dobrovoljno Vatrogasno Društvo
Kanjiža

Najnovije

15:13, Frissítve: 15:27

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.