Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

"Dom kulture" u Gornjem Bregu biće obnovljen od donacija

2020.08.09
14:09
2020.08.09
17:21
Forrás
Pannon RTV
"Dom kulture" u Gornjem Bregu se postepeno ulepšava. Deo radova je završio lokalni Volonterski centar, u saradnji sa Klubom prijatelja narodnih pesama.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Novac namenjen za obnovu prikupljen je na dobrotvornim balovima. "Dom kulture" nalazi se u centru sela. U zgradi više grupa obavlja svoju delatnost, a pored toga ovde se održava mnoštvo događaja. Lokalni Klub prijatelja narodnih pesama takođe organizuje redovna okupljanja u zgradi. Zbog toga su želeli da daju svoj doprinos u radovima. 

 "I mi odlazimo u mnogo mesta, na razne događaje i nastupe, pa smo želeli da dokažemo da i mi možemo da primimo goste iz okolnih sela ili gradova u prikladnom ambijentu." - rekla je Etelka Kopas, rukovodilac Kluba prijatelja narodnih pesama, Gornji Breg.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Renoviranje je počelo 2018. godine. Tada su obojene unutrašnje površine i zamenjene zavese i svetiljke. Narednog proleća renovirana je sala za penzionere i ofarbani su prozorski okviri. Nakon toga, uz pomoć donatora i svojih sredstava uredili su i prostor za kuhinju. 

„Ove godine je Dom kulture u potpunosti prekrečen sa spoljne strane. To je urađeno iz donacija koje su prikupljene na dobrotvornom balu. Pored toga, vezano za naše selo, smo takođe postavili ukrasni đeram iz sredstava prikupljenih od martovskog bala povodom Dana žena. Bunar je postavljen za Dan Svetog Orbana, zaštitnika našeg sela, pa smo zbog simbolike uložili trud da bunar bude napravljen od bačvi za vino i gajbica." - rekao je Norbert Os Sabo, predsednik Volonterskog centra, Gornji Breg.

U budućnosti bih takođe želeli da obnovimo podrumski deo Doma kulture i uredimo prostor namenjen za omladinski klub. Aktivisti Volonterskog centra već su započeli radove. Pored toga oni bi želeli da sredstva prikupljena na dobrotvornim balovima usmere i na druge planove u mesnoj zajednici.

Gornji Breg
dom kulture
Volonterski centar
Klub prijatelja narodnih pesama
dobrotvorni
donator

Najnovije

15:44, Frissítve: 20:04

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.