Ugrás a tartalomra

Donacija za bečejsku Lurko kuću

2023.11.03
15:47
2023.11.03
18:23
Forrás
Pannon RTV
Na GastroFestu koji je 8. oktobra održan u Bečeju, organizovana je i humanitarna akcija a novcem koji je tom prilikom sakupljen organizatori su potpomogli funkcionisanje Lurko kuće u Bečeju. Ovoj donaciji priključila se i firma Sat-Trakt.

Donacije su u petak isporučene u Lurko kuću u Bečeju. Organizatori su kupili namirnice u visini od 45 hiljada dinara koliko je sakupljeno tokom dobrotvorne akcije na GastroFestu, 8. oktobra u Bečeju.

„Od ovoga smo mogli da kupimo osnovna sredstva i opremu, odnosno trajne namirnice koje su zaista potrebne“ kaže Edvard Bedleg, organizator GastroFesta u Bečeju.

Ovako sakupljenom prilogu priključilo se i preduzeće Sat-Trakt iz Bačke Topole koje je doniralo 20.000 dinara.

„Sat-Trakt sa radošću pomaže deci koja su u stanju socijalne potrebe ovde u Lurko kući. Kao socijalno odgovorno preduzeće osećamo da je potrebno da pružimo pomoć svakome ko je u stanju socijalne potrebe“ kaže Nikoleta Horvat iz Sat-Trakta.

U Lurko kući pedagozi se bave sa decom koja se nalaze u teškoj situaciji i koja ovde osim što dobijaju u pomoć u učenju, imaju i obezbeđen obrok. Mališani su se jako obradovali donacijama.

„Ovo je za nas velika pomoć, ne mogu dovoljno da naglasim u svakoj prilici da se ova kuća održava samo od donacija. Ova donacija nas  je opskrbila za narednih nekoliko meseci, stigle su životne namirnice u velikom obimu, trajni proizvodi, sredstva za čišćenje, a na poklon od Sat-Trakta dobili smo novi umivaonik sa ormanom“ kaže Blanka Eter, rukovodilac Lurko kuće u Bečeju.

U Lurko kući u Bečeju trenutno postoji nekoliko slobodnih mesta i ustanova očekuje javljanje zainteresovanih porodica. 

Bečej
Lurko kuća
GastroFest
Sat-Trakt
Edvard Bedleg
Nikoleta Horvat
umivaonik
Blanka Eter

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.