Ugrás a tartalomra

Dr Balint Pastor: Neka dela govore!

2023.11.13
13:19
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint
Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, Dr Balint Pastor, razgovarao je danas u Subotici sa Janošem Lazarom, ministrom saobraćaja Mađarske. Na sastanku je bilo reči o radnom vremenu graničnih prelaza i železničkoj pruzi.

Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, dr Balint Pastor, razgovarao je danas u sedištu stranke u Subotici sa Janošem Lazarom, ministrom saobraćaja Mađarske – objavio je Pastor na svojoj stranici na Fejsbuku. Kako navodi: na sastanku je izneo potrebe građana pograničnog pojasa u vezi sa produženjem radnog vremena graničnih prelaza i puštanju u rad železničke pruge Subotica-Segedin, što je pre moguće. On je naglasio da je od mađarskog ministra tražio da napravi red vožnje koji je prilagođen potrebama korisnika. Pored toga, zahvalio se mađarskom premijeru Viktoru Orbanu što je nakon njihovog ličnog sastanka u petak ponovo potvrđeno da mogu da računaju na podršku Mađarske i partnerstvo Fides-a.

dr Balint Pastor
SVM
Savez vojvođanskih Mađara
Janoš Lazar
ministar saobraćaja
Mađarska
granični prelaz

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.