Ugrás a tartalomra
Facebook

Dvadeset deveta godišnjica mirovnih protesta u Senti 1991. godine, obeležena je u zatvorenom krugu

2020.11.04
17:00
2020.11.04
17:06
Forrás
Pannon RTV
U sklopu sećanja održana je i konferencija za novinare. Na njoj se detaljno govorilo i o poreskim doprinosima.

Atila Juhas i Rudolf Cegledi položili su cveće sećanja kod ploče koja je postavljena u znak sećanja na mirovne demonstracije.

Na mirovnim protestima 1991. godine, senćani su se prvi pobunili protiv tadašnjeg južnoslovenskog rata. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, lokalna samouprava je održala samo prisno sećanje na događaje od pre 29 godina. Atila Juhas, član Saveta opštine Senta: „Nakon revolucije u oktobru 2000. godine, već smo se slobodno i otvoreno sećali toga, kako su se odvijale mirovne demonstracije 1991. godine, kako smo se zalagali za mir, kao prvi gotovo u celoj bivšoj jugoslovenskoj regiji, a kasnije, kako se ta vatra širila dalje."

Facebook

Na konferenciji za novinare u sredu, reči je bilo i o porezima. Promena se odnosi na stanove i kuće. Prethodno je poreska olakšica od 50 odsto, namenjena za preminule poreske obveznike ukinuta. Rođaci, koji nastavljaju redovno da plaćaju svoje poreske obaveze u ime pokojnika, sada bi mogli da primete da se taj iznos udvostručio - rekla je Marijana Kanjo, šefica podeljenja za poresku upravu Sente. „Želimo da uverimo građane da ćemo, ukoliko tokom godine, kod šalterske službe, dokažu da oni žive u datoj nekretnini i dokažu da je nekretnina prebačena na njihovo ime, odmah izvršiti ispravku."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Oni koji ne ispunjavaju uslove za popust, jer ne žive u datoj nekretnini, mogu se prijaviti za rešavanje svog slučaja od 1. januara do 31. marta.

Senta
godišnjica
Atila Juhas
Rudolf Cegledi

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.