Ugrás a tartalomra
Facebook

Dvadeset deveta godišnjica mirovnih protesta u Senti 1991. godine, obeležena je u zatvorenom krugu

2020.11.04
17:00
2020.11.04
17:06
Forrás
Pannon RTV
U sklopu sećanja održana je i konferencija za novinare. Na njoj se detaljno govorilo i o poreskim doprinosima.

Atila Juhas i Rudolf Cegledi položili su cveće sećanja kod ploče koja je postavljena u znak sećanja na mirovne demonstracije.

Na mirovnim protestima 1991. godine, senćani su se prvi pobunili protiv tadašnjeg južnoslovenskog rata. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, lokalna samouprava je održala samo prisno sećanje na događaje od pre 29 godina. Atila Juhas, član Saveta opštine Senta: „Nakon revolucije u oktobru 2000. godine, već smo se slobodno i otvoreno sećali toga, kako su se odvijale mirovne demonstracije 1991. godine, kako smo se zalagali za mir, kao prvi gotovo u celoj bivšoj jugoslovenskoj regiji, a kasnije, kako se ta vatra širila dalje."

Facebook

Na konferenciji za novinare u sredu, reči je bilo i o porezima. Promena se odnosi na stanove i kuće. Prethodno je poreska olakšica od 50 odsto, namenjena za preminule poreske obveznike ukinuta. Rođaci, koji nastavljaju redovno da plaćaju svoje poreske obaveze u ime pokojnika, sada bi mogli da primete da se taj iznos udvostručio - rekla je Marijana Kanjo, šefica podeljenja za poresku upravu Sente. „Želimo da uverimo građane da ćemo, ukoliko tokom godine, kod šalterske službe, dokažu da oni žive u datoj nekretnini i dokažu da je nekretnina prebačena na njihovo ime, odmah izvršiti ispravku."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Oni koji ne ispunjavaju uslove za popust, jer ne žive u datoj nekretnini, mogu se prijaviti za rešavanje svog slučaja od 1. januara do 31. marta.

Senta
godišnjica
Atila Juhas
Rudolf Cegledi

Najnovije

17:19, Frissítve: 17:35

Upoznaj i sačuvaj!

Upoznaj i sačuvaj! – Udruženje ljubitelja prirode "Riparia" je organizovalo obrazovni program pod nazivom "Ptičiji svet i zaštićena područja" na Paliću. Projekat je realizovan uz podršku lokalne samouprave Subotica.

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.