Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Dvadeset i pet budućih prvaka u opštini Novi Bečej dobilo je poklon pakete Saveza „Rakoci"

2020.12.29
14:55
Forrás
Pannon RTV
Pored knjige o Kralju Matiji i čokolade, mališani su dobili i božićni paket zahvaljujući lokalnom Udruženju građana „Teledom" i Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovaje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Dok su pokloni predškolcima u Novom Bečeju uručeni u sedištu lokalnog Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Jokai Mor", za decu iz Beodre su pokloni, kao iznenađenje, stigli na kućne adrese.

Program Saveza „Rakoci" i Mađarskog nacionalnog saveta podstiče roditelje na to da upišu svoju decu u mađarski razred - istakla je Gizela Balo Bordaš, rukovodilac lokalne organizacije Saveza „Rakoci". Ona je dodala da je u ovoj banatskoj opštini sve više roditelja, koji se odlučuju za nastavu na mađarskom jeziku.

Ove školske godine u Novom Bečeju ima deset mađarskih prvaka, a u Beodri šest, od septembra će međutim u prvi razred na mađarskom jeziku u Novom Bečeju krenuti dvadeset, a u Beodri pet učenika.

paket
paketi
Savez Rakoci

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.