Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dve nagrade za RTV Pannon na Festivalu kulturalnih filmova

2019-08-24
20:45
Forrás
Pannon RTV
Istaknut nastup Vojvođana na V. Festivalu kulturalnih filmova u mađarskom gradu Satmarčeke.

Saradnici RTV Pannon osvojili su dve nagrade. Film “Prošlost, sadašnjost i budućnost” autora Žolta Hercega i Renata Miškolcija nagrađen je posebnom nagradom. Trio u sastavu: Kristijan Husar, Ines Horvat i Žužana Buzaš osvojio je nagradu publike za film “Rođen na žaru”. Vojvođanka Oršolja Gažo konkurisala je sa filmom o sestrama bačkotopolskog samostana. Odlukom žirija ona je osvojila treće mesto. Prvo mesto osvojili su Maria i Peter Čuč sa delom “Borba za heroje”. Drugo mesto pripalo je Gaboru Margitai za film “Veliko spajanje Transilvanije i Rumunije”.

Takmičarski filmovi pomažu u razumevanju uloge lokalne mađarske kulture, uključujući tradicije i pejsažne vrednosti i skreću pažnju ljudi na važnost da je očuvanja svega ovoga ključno. Kratki filmovi se mogu pogledati na tudositok.hu stranici.

Festival kulturalnih filmova
Satmarčeke

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.