Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/FotoshopTofs

Ekspert iz Južne Afrike: soj virusa omikron nije izazvao ozbiljniju bolest

2021.11.28
16:17
Forrás
MTI, Pannon RTV
Do sada nikome nije bilo potrebno bolničko lečenje.

Novi soj korona virusa, pod nazivom omikron, ni u jednom slučaju u Južnoj Africi, do sada, nije prouzrokovao ozbiljnije oboljevanje - rekla je u nedelju Anželik Koci, predsednica Južnoafričko lekarskog udruženje. Soj virusa, koji sadrži značajne mutacije, prvi put je identifikovan u Južnoj Africi. Ono što je bilo upadljivo jeste da su testovi na korona virus bili pozitivni kod pacijenata koji su se na pregled javili se izuzetno blagim simptomima, uglavnom bolovima u mišićima i umorom - rekla je profesorka Koci. Ona je naglasila da nikome od Južnoafrikanaca zaraženih sojem virusa omikron, do sada nije bilo potrebno bolničko lečenje.

omikron
virus

Najnovije

18:01

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.