Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Električno vozilo prvi put pobednik deonice

2022.01.04
20:45
Forrás
Pannon RTV
Dakar reli 2022. piše istoriju. Na jednom od najpopularnijih i najtežih terenskih takmičenja na svetu prvi put je pobedu u deonici odnelo električno vozilo. Gabor Sagmajster i Emanuel Đeneš uspešni.

Prema mišljenju takmičara u odnosu na dosadašnje, deonica od 255 kilometara verovatno je bila najlakša za prelaženje.

Gabor Sagmajster stigao je na 129. mestu.

„Bilo je dina, drugi deo je takođe bio brz, bilo je u njoj jedna dina od 50 do 60 kilometara, jedna do dve dine, ali lako sam mogao da rešim, pokušao sam obazrivo da vozim. Bezbedno, inače, danas bi trebao da servisiram motor, i da imam što manje posla na njemu. Sada sam uradio zamenu ulja, sada treba da zamenim gume, zatezanje lanaca, i uveče do 20 časova mislim da ću da završim i mogu da odem u šator."

Pannon RTV

Emanuelu Đenešu ova deonica nije išla bez teškoća, nezavisno od toga što je u cilj ušao na 49. mestu.

„Ujutru već, kada sam išao na poveznoj deonici, motor je počeo pomalo da „kašljuca" ali posle je došao na mesto. Iznenadio sam se šta bi mogao da bude problem, i to se ponovilo na deonici koja se meri i kada sam tada vozio motor nije išao više od 120 do 125. Juče popodne kada sam ušao u kamp nije bio ni jedan problem, išao sam ovde, tankirao sam ga i očigledno je neka prljavština ušla u benzinsko sito i to je dovelo do toga da nije propustilo dovoljno benzina kada sam išao velikom brzinom. Tako da  u ravninama sa punim gasom nisam mogao brzo da vozim, samo oko 125."

Pannon RTV

Među dvotočkašima treću deonicu pobedio je Žoakim Rodrigez iz Portugalije. Među automobilistima Karlo Sainc je ispisao istoriju jer je prvu pobedu u deonici zabeležio elektronik Audijem, i to je prvo električno vozilo koje je pobedilo na takmičenju. Sutra reli stiže u Rijad, glavni grad Saudijske Arabije.

električno vozilo
Dakar reli
Gabor Sagmajster
Emanuel Đeneš

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.