Ugrás a tartalomra

Elvira Kovač: SVM i dalje želi da bude deo vladajuće koalicije

2024.02.29
13:47
2024.02.29
16:27
Forrás
Pannon RTV
Delegacija Saveza vojvođanskih Mađara je u utorak razgovarala sa predsednikom Srbije o programu stranke, ali je bilo reči i o ilegalnim migracijama, infrastrukturnim projektima i sportu - istakla je Elvira Kovač, potpredsednica SVM-a na RTS-u.

Ona je istakla da je SVM već deset godina deo vladajuće koalicije i da želi da tu saradnju nastavi i u narednom periodu.

Elvira Kovač, potpredsednica, SVM: „Naš prvobitan cilj je da zastupamo interese vojvođanskih Mađara, Vojvođana pa i svih ostalih, jer to za šta se mi zalažemo je dobro za sve. Ali u prošlosti smo to činili u formi državnih sekretara u raznim ministarstvima i vrlo otvoreno smo više puta govorili o tome da smo mi jedna manjinska, regionalna stranka i da smatramo da je za jednog ministra neophodna cela infrastruktura i mislimo da možda nije najbolje, ali to je naravno na svakome da odluči, da se fokusiramo na to jedno ministarstvo, već da imamo svog predstavnika u raznim ministarstvima, od obrazovanja preko infrastrukture, finansija, zašto da ne ekologije, zdravstva, ne manje značajne poljoprivrede.”

Elvira Kovač
SVM
Savez vojvođanksih Mađara

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.