Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Epidemiološka situacija u Novom Sadu stagnira

2022.08.18
15:38
2022.08.18
17:27
Forrás
Pannon RTV
Dnevno se lekaru obrati 350 ljudi, sa simptomima koji ukazuju na korona virus. Oko 70 odsto urađenih testova je pozitivno.

U Vojvodini je trenutno registrovano više od 9 hiljada aktivno zaraženih osoba, najviše njih u Novom Sadu, više od 1500 obolelih.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

U proteklom periodu je na vakcinalnom punktu u Novom Sadu svakog dana vakcinu protiv korona virusa primilo od 150 do 200 ljudi. Danas pre podne je vakcinisano 67 osoba. U trenutku kada je naša ekipa bila na licu mesta, međutim, u čekaonici nije bilo nikoga.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Ljudi vakcinu, u najvećem broju, primaju u jutarnjim i u večernjim časovima, izbegavajući na taj način dnevnu vrelinu. Na vakcinalnom punktu u Novom Sadu trenutno su dostupne vakcine Sinofarm i Fajzer, ali uskoro stiže i jedna pošiljka Moderne.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Dnevno se u Novom Sadu registruje oko 200-250 novih slučajeva zaraze korona virusom. Trenutno dominantna varijanta virusa je veoma zarazna, ali pacijenti imaju blaže simptome - naglasio je Nenad Vukas, glavni tehničar Doma zdravlja u Novom Sadu. „Ono što nije dobro jeste da je primetno povećan broj pacijenata koji su primljeni na bolničko lečenje. Ranije su u bolnicu slali po jednog pacijenta, a sada naši lekari u proseku šalju 8-10 pacijenata na infektivno odeljenje ili u Kovid bolnicu na Mišeluku."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Na kraju sezone godišnjih odmora može doći do jednog novog talasa, i za njega su već spremni - dodao je naš sagovornik. Kovid ambulanta u Novom naselju i dalje nastavlja da radi sa produženim radnim vremenom, od 7 do 22 časa.

Novi Sad
epidemija
vakcina
korona virus

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.