Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Evropski parlament usvojio izveštaj o Srbiji

2022.07.06
15:45
Forrás
RTS
Poslanici Evropskog parlamenta su većinom glasova usvojili izveštaj. Izveštaj sadrži podršku putu Srbije u Evropsku uniju, takođe od Beograda se traži da se usaglasi sa evropskim sankcijama protiv Rusije i Belorusije.

Prema Evropskom parlamentu, primena sankcija veoma bi uticala na opšti napredak zemlje prema Evropskoj uniji. U izveštaju je i dalje na dnevnom redu pitanje vladavine prava, a pozivaju i na normalizaciju odnosa s Prištinom. Srbija mora da preduzme dalje korake za povećanje slobode medija, slobode govora i medijskog pluralizma. Izveštaj predstavlja politički smer Srbije u procesu evropskih integracija.

izveštaj o Srbiji
Evropski parlament

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.