Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Festival „Green Future" privukao veliki broj gostiju

2022.08.14
16:52
2022.08.14
17:13
Forrás
Pannon RTV
U petak su skoro sve karte rasprodate, ostalo je nerasprodato samo 30 ulaznica. U subotu su publiku zabavljali najpoznatiji izvođači.

Azarija, Voyage, Tita Lau. Samo je nekoliko imena zbog kojih je vredelo posetiti poslednji dan festivala „Green Future". Šarolik muzički repertoar pokrenuo je različite starosne grupe.

Tamaš Urban, Kanjiža:

„Volim da idem na festivale, navikao sam da idem u „Garden". Došao sam zbog Azarije i Vojaža.

- Koji stil muzike predstavljaju i ti koji stil voliš?

– Rep, a i ja volim rep i tehno."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Šarolika muzička ponuda čekala je posetioce festivala i na maloj bini, koja nudi priliku za nastup izvođačima koji tek šire krila ili su tek na putu ka uspehu.

Viktoria Kaka Kovač bavi se muzikom godinu i po dana. Njen muzički stil je tehno i teh haus. Prema njenim rečima, tehno preferiraju mladi, dok teh haus više aktivira starosnu grupu preko 25 godina.

„Publika je jako dobra, mladi ljudi, veoma cene muziku, povratne informacije su jako dobre, a zapravo sam primetila da im se sviđa moja muzika, tako da ne moram da im se prilagođavam, jer vole to što radim. "

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Subota uveče je na glavnoj bini otvorena koncertom Azarije. Njegovu muziku poznaje i voli nekoliko starosnih grupa, pa je mnogo ljudi prisustvovalo nastupu.

Atila Tajti, glavni organizator: „Veoma nam je važno da pokrijemo sve starosne grupe i da svi dođu ovde, u Narodnu baštu u Senti, i vide šta se ovde dešava, kakve su naše bine. Veliki akcenat stavljamo na vizuelne elemente, pa smo srećni ako dođu i vide i dožive osećaj festival koji su prethodnih godina uglavnom doživljavali samo tinejdžeri, jer su oni bili naša ciljna publika. Sada svakoga srdačno očekujemo."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zbog pauze, ovogodišnji festival „Green Future" predtavljao je pravo osveženje i slobodu za publiku. Njegova bogata muzička ponuda i poznati izvođači privukli su veliki broj posetilaca u Narodnu baštu u Senti.

festival
Green Future Festival
Green Future

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.