Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Filmski festival Palić: prikazan film „Za dobrim stvarima vredi plakati"

2022.07.18
17:05
2022.07.18
19:07
Forrás
Pannon RTV
Na Filmskom festivali na Paliću u okviru selekcije „Novi mađarski film" je prikazana komedija-drama "Za dobrim stvarima vredi plakati".

Kristina Grosan, mađarska rediteljka iz Rumunije, sa svojim prvim filmom zaviruje u živote tridesetogodišnjaka koji, iako su odrasli, nisu poput većine drugih. Glavna junakinja razmišlja o svom nekadašnjem životu kroz prizmu jednog tragičnog događaja koji na trenutke ne izgleda ni kao da je njen. Film je po žanru drama koja obiluje apsurdnim situacijama. Ovo ostvarenje je na Paliću predstavljala producentkinja Vera Vodal.

Pannon RTV

Vera Vodal, producentkinja: „Mnogi ljudi lutaju između društvenih očekivanja, očekivanja roditelja, percipiranih ili stvarnih učinaka okoline i očekivanja, a u međuvremenu zapravo ne obraćaju pažnju na ono šta bi sami inače želeli, šta bi ih usrećilo, i gde je ta tačka odrastanja, kada čovek počne da obraća pažnju na ono što želi, isključujući sva očekivanja, a šta bi ga činilo srećnim, u kom pravcu želi da usmeri svoj život."

film
filmski festival
Palić

Slične vesti

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.