Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ginekološka ordinacija ponovo otvorena u Horgošu

2020-01-25
18:17
Forrás
Pannon RTV
Nakon više od 20 godina, u Horgošu se 3. februara otvara ginekološka ordinacija, opremljena potpuno novim, savremenim instrumentima i ultrazvukom – čuli smo juče u emisiji “Javni poslovi”.

Žene čekaju preventivni pregledi, testovi prevencije raka i opšte ginekološke kontrole. U bliskoj budućnosti se planira i briga o trudnoći. U ordinaciji sa pacijentkinjama radiće dr Elvira Sabo i dr Valeria Varbai. Za zakazivanje termina u obnovljenoj ordinaciji u Horgošu potrebno je prvo nazvati ginekologiju u Kanjiži, i tražiti slobodan termin. Prve tri nedelje su već popunjene.

Dr Elvira Sabo, ginekolog: “Oprema koju ćemo koristiti je uglavnom nova. Međutim, uređaji su stari, a ima i starijih stvari. Sami ginekološki alati biće novi. Prethodno smo se dogovorili oko toga, pogledali šta je potrebno i tako je naručeno.”

ginekološka ordinacija
Horgoš

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.