Ugrás a tartalomra

Goranska akcija u Keviju

2023.11.27
17:23
2023.11.27
17:32
Forrás
Pannon RTV
U Keviju je organizovana akcija sadnje drveća. Događaj predstalja tradicionalnu akciju lokalnog Kulturnog društva “Mora Ištvan”.

U ponedeljak ujutro su deca i njihovi roditelji zajedno sadili stabla u Keviju.

Tivadar Feješ: „Drveće je korisno i uvek ga treba zalivati. Drveće čisti vazduh, daje nam svež kiseonik, a oni nam daju puno voća."

Akcija sadnje drveća simbolizuje i zalaganje za zajednicu, ali i veru u budućnost, rekao je Sebastijan Stantić, kandidat za narodnog poslanika ispred Saveza vojvođanskih Mađara.

Sebastijan Stantić, kandidat za narodnog poslanika, SVM: „Svake godine u Keviju se posadi onoliko stabala koliko ima učenika prvog razreda osnovne škole. U ime lokalne samouprave svake godine podržavamo ovakvu vrstu akcija koje se pokreću u malim sredinama."

Atila Perpauer je istakao kako akcija sadnje drveća ima i važnu ulogu u izgradnji ekološke svesti kod dece.

“Ove godine ćemo posaditi pet stabala, jer imamo pet đaka prvaka. Poslednjih godina su posađena stabla kod Kipa Marije Pomoćnice. Ove godine ćemo u dvorištu škole u Keviju posaditi pet stabala koje nam je poklonila lokalna samouprava."

Projekat su podržali lokalna samouprava Senta, Kulturno-obrazovni centar “Turzo Lajoš” i lokalno Dobrovoljno vatrogasno društvo.

Kevi
drveće
sadnja drveća
Kulturno društvo “Mora Ištvan”
Sebastijan Stantić
Savez vojvođanskih Mađara
SVM
Atila Perpauer
Senta
Kulturno-obrazovni centar “Turzo Lajoš”
Dobrovoljno Vatrogasno Društvo

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije