Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Građani besni zbog naknade za odvodnjavanje

2022.08.16
15:50
2022.08.16
17:40
Forrás
Pannon RTV
Sušno je leto, ali nadležno javno preduzeće i dalje šalje obaveštenja za plaćanje naknade za odvodnjavanje.

Javljaju se i mnoga druga pitanja i problemi u vezi sa porezom, izmirivanjem dugova, kamatama, izmenama ličnih podataka, a da bi ih rešilo, Javno vodovodno preduzeće „Vode Vojvodine" u Subotici ponovo je održalo prijemni dan.

Prilikom otvaranja, već u devet sati ujutru, nagomilala se gužva u hodnicima ispred kancelarije DTD Severna Bačka d.o.o. Iskoristivši dan prijema, mnogi su lično došli da reše sporna pitanja sa zaposlenima u Javnom vodovodnom preduzeću „Vode Vojvodine": „Briga moje porodice, kao skoro svih koji su ovde, je 2016. godina koju smo platili, mi smo takođe poslali fotokopiju priznanja u Novi Sad, ali su nam ponovo poslali da dugujemo za 2016. godinu. To je moj problem. Zašto nam šalju sa kamatom ako smo platili? Imamo dokaz, ali ga oni samo ponovo šalju sa visokom kamatom".

Pannon RTV/Gál Hermina

Desio se i slučaj da je primljen nalog za plaćanje naknade za odvodnjavanje na ime umrlog 2013. godine: „Podaci nisu uredno preneti u katastru. Od tada joj je već i sin umro, a i dete mu je dobilo obaveštenje, to je u redu i platiće, ali kako da plati žena koja je umrla 2013.

Drugi su došli da protestuju zbog plaćanja naknade za odvodnjavanje: „Interesuje nas kakva je to usluga odvodnjavanja? Da li oni izlaze u naše dvorište da nešto odvedu ili zaliju? Većina nas živi van Subotice, ovi ljudi žive u prigradskim naseljima, gde svako ima svoj bunar. U ovim bunarima trenutno nema vode. Pa šta oni odvodnjavaju? Šta plaćamo? To je ono što nas zanima. U redu je platiti usluge koje koristimo, ali šta? Ko će nam ovo objasniti i zašto je to uvek samo u Vojvodini?"

Pannon RTV/Gál Hermina

Oni koji su došli u kancelariju, žalili su se i da je administracija spora i da bi zbog velikog interesovanja trebalo češće organizovati prijemne dane.

Osoblje kancelarije nije moglo da odgovori na naša pitanja jer nisu imali ovlašćenja. Ista se moraju dostaviti službi JVP „Vode Vojvodine" u Novom Sadu.

građani
odvodnjavanje
Subotica

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.