Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Gradi se centralni prečistač za opštinu Mali Iđoš

2020-08-04
21:48
Forrás
Pannon RTV
Intenzivno se odvijaju radovi na prečistaču otpadnih voda u opštini Mali Iđoš.

Izgradnja glavnog voda za mrežu prečistača otpočela je u junu u Feketiću, a od prošle nedelje i u Malom Iđošu. Vrednost investicije je preko 700 miliona dinara.

U opštini Mali Iđoš radovi na izgradnji prečistača otpadnih voda odvijaju se prema planu. I u naselju Feketić radovi se odvijaju bez stajanja. U Malom Iđošu su ovih dana započeli izgradnju glavnog voda, a za zavreštak radova imaju rok od 600 dana.

Punom parom rade mašine u Širokoj ulici u Malom Iđošu gde se gradi 11 kilometara glavnog voda. Cevi koji odvode otpadne vode na tri mesta prepresecaju rečicu Krivaju. Stanovnica ove ulica Valerija Feher raduje se ovom ulaganju: „Što se mene tiče, ja bih se priključila na kanalizaciju, da ne ide u septičku jamu, već da se ovako odvodi otpadna voda, valjda će posle biti bolje."

Sa završetkom projekta, svako domaćinstvo moći će da se priključi na sistem – kaže Ištvan Šandor. Član Opštinskog veća dodaje da naglasak na povećanju kvaliteta života.

„Odvijaju se radovi na izgradnji prečistača u Feketiću. Sada je, od prošlog petka, započela izgradnja maloiđoške deonice glavnog voda. Radovi na izgradnji glavnog voda započeli su još u junu u Feketiću, a prvi put rade na deonici u Malom Iđošu" rekao je Ištvan Šandor, član Opštinskog veća, Mali Iđoš.

Osim izgradnje glavnog voda, na šest mesta biće izgrađene pumpne stanice, a na 320 mesta su predviđene priključne tačke. Svi će se sinhronizovano priključiti glavnom vodu.

Mali Iđoš
prečistač

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije