Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Gradi se i doteruje Martonoš

2020.06.01
18:29
2020.06.06
17:43
Forrás
Pannon RTV
U poslednje vreme u Martonošu su ostvarene brojne investicije. Obnovljena je fasada zgrade mesne zajednice, na katoličkom groblju je izgrađena staza, a više puteva presvučeno asfaltom.

Osim toga, martonoško kulturno udruženje uspešno je bilo na više konkursa.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Na groblju je postavljeno 70 metara staze od cigala zahvaljući saradnji Udruženja za zaštitu sela, kanjiške lokalne samouprave i mesnog Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac".

„Smatrala sam da bi ovde dobro došao jedan put, zbog toga sam se ja zauzela za taj put i za to da se prilagodimo našim precima da bude od cigala, kao što je i pre sto godina bilo u starim delovima" kaže Eržebet Tandari, predsednica Udruženja za zaštitu sela, Martonoš.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Javno komunalno preduzeće „Komunalac" iz Kanjiže odgovorno je za održavanje i opremanje oko 11 hektara površine groblja. Ervin Palfi, direktor preduzeća kaže da je u poslednje vreme na grobljima u Kanjiži, Oromu i Trešnjevcu bilo više značajnih ulaganja: „Ovde gde sada stojimo, u dužini od oko 70 metara, a u širini od dva metra, postavili smo put, tako da je to ostavilo mogućnost za dalja ulaganja, i kasnije se put može nastaviti. Cena ovog ulaganja je bila blizu 700 hiljada dinara."

Pannon RTV/Molnár Ádám

U proteklom periodu u selu je realizovano više investicija. Obnovljena je fasada zgrade mesne zajednice, što je koštalo ukupno dva miliona dinara. Osim toga, obnovljene su i kancelarije u objektu, a sada je u planu i sređivanje dvorišne fasade objekta.

Gergelj Horvat, predsednik Saveta mesne zajednice Martonoš, da je u toku nekoliko projekata: „Velika investicija za nas je da je u toku održavanje Doma kulture. Rešeni su imovinski odnosi, kako bismo mogli dalje da konkurišemo i da se pripremi digitalni nacrt, dakle da bi mogli da konkurišemo. To je bio veliki zalogaj, mesnu zajednicu je koštalo 700 hiljada dinara, jer je kultura neprofitna organizacija i mesna zajednica je trebala da isplati."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Među daljim planovima u Martonošu je obnova osnovne škole, što će biti urađeno u saradnji sa kanjiškom lokalnom samoupravom.

Martonoš
ulaganja
investicije
konkurs
Ervin Palfi
asflatiranje

Najnovije

Najčitanije