Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Gradi se i doteruje Martonoš

2020-06-01
18:29
2020-06-06
17:43
Forrás
Pannon RTV
U poslednje vreme u Martonošu su ostvarene brojne investicije. Obnovljena je fasada zgrade mesne zajednice, na katoličkom groblju je izgrađena staza, a više puteva presvučeno asfaltom.

Osim toga, martonoško kulturno udruženje uspešno je bilo na više konkursa.

Na groblju je postavljeno 70 metara staze od cigala zahvaljući saradnji Udruženja za zaštitu sela, kanjiške lokalne samouprave i mesnog Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac".

„Smatrala sam da bi ovde dobro došao jedan put, zbog toga sam se ja zauzela za taj put i za to da se prilagodimo našim precima da bude od cigala, kao što je i pre sto godina bilo u starim delovima" kaže Eržebet Tandari, predsednica Udruženja za zaštitu sela, Martonoš.

Javno komunalno preduzeće „Komunalac" iz Kanjiže odgovorno je za održavanje i opremanje oko 11 hektara površine groblja. Ervin Palfi, direktor preduzeća kaže da je u poslednje vreme na grobljima u Kanjiži, Oromu i Trešnjevcu bilo više značajnih ulaganja: „Ovde gde sada stojimo, u dužini od oko 70 metara, a u širini od dva metra, postavili smo put, tako da je to ostavilo mogućnost za dalja ulaganja, i kasnije se put može nastaviti. Cena ovog ulaganja je bila blizu 700 hiljada dinara."

U proteklom periodu u selu je realizovano više investicija. Obnovljena je fasada zgrade mesne zajednice, što je koštalo ukupno dva miliona dinara. Osim toga, obnovljene su i kancelarije u objektu, a sada je u planu i sređivanje dvorišne fasade objekta.

Gergelj Horvat, predsednik Saveta mesne zajednice Martonoš, da je u toku nekoliko projekata: „Velika investicija za nas je da je u toku održavanje Doma kulture. Rešeni su imovinski odnosi, kako bismo mogli dalje da konkurišemo i da se pripremi digitalni nacrt, dakle da bi mogli da konkurišemo. To je bio veliki zalogaj, mesnu zajednicu je koštalo 700 hiljada dinara, jer je kultura neprofitna organizacija i mesna zajednica je trebala da isplati."

Među daljim planovima u Martonošu je obnova osnovne škole, što će biti urađeno u saradnji sa kanjiškom lokalnom samoupravom.

Martonoš
ulaganja
investicije
konkurs
Ervin Palfi
asflatiranje

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.