Ugrás a tartalomra

Gradiće se nova ambulanta na Prozivci

2019.03.10
13:34
2019.03.10
21:34
Forrás
RTV Pannon
Planska dokumentacija je već pripremljena, nakon procene stručnjaka, može da započne izrada izvođačkog projekta.

Investiciju bi finansirala Kancelarija za javna ulaganja Srbije. Nema još preciznih podataka o visini ulaganja, kao ni o tačnom početku radova.

Višespratnice koje niču kao pečurke posle kiše, pravoslavna crkva koja se gradi, mnogo zelenih površina, prodavnice, samousluge, potrošački centri – to je slika gusto naseljenog naselja Prozivka. Uskoro bi ova četvrt mogla da dobije i svoju ambulantu.

Tutnji saobraćaj u Pazinskoj ulici, iako su tu i škola i obdanište. Upravo ovde bi bila nova ambulanta za brigu o bolesnima. Stanovnici iz okoline nemaju nikakvih neposrednih saznanja o planovima. „Imam svog lekara, uvek me primaju bez problema, ali da li će biti ili ne, ne znam da kažem. U svakom slučaju, ne bi bilo loše".

Dragan Vukotić kaže da se gradnja aumbulante u širem centru planira već 15 godina, a možda se sada i ostvari. „Ne samo da bi bilo dobro, nego i neophodno. U ovom delu grada ima gotovo 20 hiljada stanovnika, a nema svoju ambulantu".

Stanovnici ovog dela grada već odavno bi želeli ambulantu na teritoriji svoje mesne zajednice. Ivanka Beoković, direktorica Doma zdravlja u Subotici: „Prema planovima ambulanta bi trebala da ima oko 350 kvadratnih metara, sa četiri ordinacije, uz poštovanje savremenih graditeljskih zahteva i upotrebu modernih materijala. Dakle, predviđeno je jedno ugodno okruženje gde će se i pacijenti i osoblje osećati prijatno".

Mesto buduće ambulante je lako dostupno i za vozila, i biće dovoljno mesta za parkiranje – dodala je direktorica. Sada pacijenti sa Prozivke odlaze kod lekara u ambulantama u mesnoj zajednici Ker, ili kod centralne Autobuske stanice.

Subotica
Prozivka
ambulanta

Najnovije

16:23, Frissítve: 16:39

Stručno predavanje za buduće pravnike

U Subotici je dr Emed Vereš, jedan od najuticajnijih i najuglednijih doktora pravnih nauka iz krugova mađarske zajednice Karpatskog basena, održao stručno predavanje za studente koje stipendira Mađarski nacionalni savet.

Najčitanije

U opštini Kanjiža se pojavio ptičiji grip

Na području opštine Kanjiža se pojavila visoko zarazna varijanta ptičijeg gripa. Žarište zaraze je ribnjak u Velebitu, gde je, prema procenama, poslednjih nedelja uginulo oko 600 sivih ždralova.