Ugrás a tartalomra

Gradiće se novi dom učenika u Senti

2022.09.27
17:15
2022.09.27
19:10
Forrás
Pannon RTV
Povodom proširenja doma učenika pri Gimnaziji za talentovane učenike „Boljai“ Sentu je posetio Igor Mirović, predsednik vojvođanske Vlade koji je u opštini obišao radove na opremanju i obnovi.

Kupovinom prostora nekadašnje štamparije iza Gimnazije za talentovane učenike „Boljai“ dobio bi se prostor za novi učenički dom, što bi bilo rešenje za smeštajne probleme koje imaju već godinama. Uz podršku pokrajinske vlade uskoro će započeti izrada planske dokumentacije i može se očekivati da već na proleće dobiju i građevinsku dozvolu – naglasio je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

„Pokrajinska vlada nas je uverila i predsednik vlade, da će pokrajina kupiti prostor štamparije, i taj prostor ćemo iskoristiti za izgradnju novog doma učenika. To podrazumeva da ćemo moći da završimo poluzavršeni objekat koji se nalazi u dvorištu škole. To, naravno, neće biti deo doma učenika, već jedan pomoćni objekat. Novi dom učenika bio bi izgrađen na prostoru nekadašnje štamparije.“

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Osim Gimnazije, predsednik pokrajinske vlade obišao je i one ulice u kojima je u toku asfaltiranje. Ove radove pokrajina finansira sa više od 100 miliona dinara.

„Senta je minulih godina provela značajne investicione postavke kada je reč o izgradnji kanalizacione mreže i mi smo zajedno sa rukovodstvom opštine, sa gospodinom Cegledijem uspeli da za ovu godinu pripremimo, rekao bih, prvu fazu izgradnje ulica ovde u senćanskoj opštini. Ono što smo razgovarali je da želimo sledeće godine više sredstava kroz zajedničko finansiranje sa opštinama u Vojvodini da uložimo u putnu, posebno u lokalnu putnu mrežu“ rekao je Igor Mirović, predsednik pokrajinske vlade.

U Senti trenutno planiraju asfaltiranje 32 ulice, što bi u narednom periodu moglo biti ostvareno uz podršku pokrajinske vlade. Ove godine je asflatirano devet ulica, u kojima su radovi započeli u avgustu i trebalo bi da budu završeni do kraja oktobra.

dom učenika
Senta
Igor Mirović
Rudolf Cegledi

Najnovije

17:33, Frissítve: 17:44

Testiranje na HIV je anonimno i besplatno

U Srbiji živi 3.200 osoba zaraženih HIV-om, a pretpostavlja se da nezvanično ima još oko 600 zaraženih - rečeno je na konferenciji za novinare održanoj povodom Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a u Subotici.
14:51, Frissítve: 19:06

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.

U Adorjanu ponovo na trpezi hurke i kobasice

Festival hurki i kobasica već 11. put se organizuje u naselju. Ove godine za najpopularniji program u naselju prijavilo se 117 ekipa, od toga 20 iz inostranstva, koje će se takmičiti u pripremanju hurki i kobasica.