Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Gradonačelnik Kanjiže primio najbolje plivače

2021.09.27
19:22
Forrás
Pannon RTV
Kanjiški plivači ekipno opet prvi u državi.

Ove sezone je kanjiški plivački klub ostvario vanredne rezultate kako grupno, tako i brojnim medaljama pojedinaca. Imaju četiri državna šampiona, pet srebra, tri bronze i dva četvrta mesta. Uspešne plivače, njihove trenere i predsednika kluba je primio gradonačelnik Kanjiže Robert Fejstamer.

Najuspešniji takmičar kluba je Adam Muhi, koji je ove godine osvojio četvrti plasman, a među devojkama je najuspešnija takmičarka kluba Reka Magoši koja je rekla da je najponosnija na to što je bila najbolja u konkurenciji devojaka na Kanjiškom maratonu. Osim toga je bilo mnogo rezultata na mnogim takmičenjima, ne prevelikih, ali potencijalno treće mesto u državi – kaže ona.

Plivački klub je ove godine osvojio grupno prvo mesto. Od svog osnivanja 2011. godine već sedmom prilikom osvaja ovaj rezultat.

Predsednik kluba Dragan Aćić kaže da su uspeli da osvoje najveći rezultat, prvo mesto državnog takmičenja, te da su iza sebe ostavili velika imena poput Bečejskog kluba, Vojvodine, Subotičkog, Beogradskog. To su zasta velika imena sa državnim šampionima, višestrukim reprezentativcima i na to smo ponosni da imamo ovakve mlade i što smo osvojili ove uspehe – kazao je Aćić.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Lokalna samouprava Kanjiže na godišnjem nivou podržava opštinske klubove, tako i plivački. Gradonačelnik Robert Fejstamer je kazao da rade na tome da mladi sportisti i u zimskom periodu mogu da treniraju pod odgovarajućim uslovima:

"Za nas je svakako motivacija da što pre napravimo turistički razvoj u okviru kojeg će biti i većih bazena, naime rezultati i nagrade najavljuju da je vredno ulagati i infrastrukturno u ovaj sport".

Pannon RTV/Molnár Ádám

Nakon prijema su članovi i rukovodioci kluba dobili poklon pakete od lokalne samouprave.

gradonačelnik
Kanjiža
Robert Fejstamer

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.