Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gužve na granici smanjiće se od sredine septembra

2023.09.03
16:15
2023.09.03
16:40
Forrás
Pannon RTV
Nadležni iz graničnih službi Srbije smatraju da će sredinom septembra na srpsko-mađarskoj granici prestati velike gužve i čekanja karakteristični za letnji period.

Mnogi se tek sada vraćaju sa letovanja ili godišnjih odmora, tako da su duge kolone vozila na ulasku u Mađarsku. Sa graničnog prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom izveštava naš kolega Đerđ Mesaroš.

„I ovog vikenda bio je intenzivan saobraćaj na srpsko-mađarskim graničnim prelazima i to na izlaznoj strani iz Srbije, odnosno na ulasku u Mađarsku. Prema proceni nadležnih ovo bi mogao biti i pretposlednji vikend kada se masovno vraćaju turisti sa letovanja, odnosno sa godišnjih odmora gostujući radnici u zemljama zapadne Evrope, Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj. Na graničnom prelazu Bački Vinogradi – Ašothalom tokom dana povremeno se čekalo i po dva i po sata na prelazak granice u pravcu Mađarske. Prema njihovim rečima na graničnom prelazu Horgoš 2 – Reske 2 na magistralnom putu, na prelazu Horgoš – Reske na autoputu, kao i na graničnom prelazu Kelebija – Tompa, putnici uglavnom čekaju oko sat i po. Na ostalim, malim graničnim prelazima vreme čekanja u pravcu prema Mađarskoj nije prelazilo više od pola sata. Inače, granični prelaz Bački Vinogradi – Ašothalom nedeljom radi po produženom rasporedu, uveče do 22 časa, dok je granični prelaz Bajmok – Bačalmaš otvoren do 24 časa. Nadležni kažu da naredni veći i intenzivni saobraćaj na graničnim prelazima može da se očekuje početkom novembra, zbog praznika, u pravcu ka Srbiji, a sa završetkom praznika, u pravcu ka Mađarskoj.“

gužva
granica

Najnovije

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.