Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hajnalka Buranj predsednica Foruma žena SVM-a

2019-10-05
19:30
Forrás
Pannon RTV
Organizacija koja okuplja žene danas je u Senti, u lokalnom sedištu stranke, održala izbornu skupštinu.

Izborna skupština je bila neophodna jer je proteklih nekoliko sedmica organizacija radila bez predsednice – kaže upravo izabrano rukovodstvo Foruma žena. Suzana Bajus iz Novog Kneževca od sada će biti na mestu zamenice predsednice.

„Sarađivaćemo još efikasnije sa forumima omladine i penzionera, učestvovaćemo u raznim aktivnostima pred izbore. Očekujemo da aktiviramo što više dama i njihovih supružnika, da se što više njih uključi u ovaj posao koji želimo da učinimo još efikasnijim" kaže Suzana Bajus, zamenica predsednice, Forum žena, SVM.

Hajnalka Buranj, nova predsednica Foruma žena naglašava da žele da nastave započeti posao.

„Ovde nije reč o tome da započinjemo potpuno novi posao, nego nastavljamo da izgrađujemo ono što smo i do sada činili. Ove godine Forum žena puni 10 godina, i ono što su prethodnici izgradili, treba nastaviti, podržati i dalje jačati" kaže Hajnalka Buranj, predsednica, Forum žena, SVM.

Novo rukovodstvo je istaklo da će i dalje veliku pažnju polagati na borbu za ravnopravnost žena, na izgradnju međunarodnih kontakata, kao i organizaciju skupova koji jačaju zajednicu.

Hajnalka Buranj
Forum žena
Suzana Bajus

Slične vesti

Najnovije

21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.

Komemoracija u Beogradu

U zasebnoj parceli Novog groblja u Beogradu, kod spomenika vojnicima Austro-Ugarske monarhije u utorak održan komemorativni skup.