Ugrás a tartalomra
határkerítés
Illusztráció

Hici upozorenja na mađarsko-rumunskoj granici

2020-01-26
20:27
Forrás
hirado.hu
Rumunska granična služba hicima upozorenja zaustavila je dvojicu koji su pokušali da pređu „zelenu granicu" u visini okruga Satmar, na teritorji grada Ovari.

O događaju su rumunske službe izvestile na svojoj internet stranici, piše mađarski sajt hirado. Granična policija je u subotu oko 23 časa primetila dva muškarca koji su peške išli prema Mađarskoj. Muškarci se nisu zaustavili kada im se obratila rumunska granična policija i prišli su na 50 metara graničnoj liniji. Granična policija je ispalila dva hica u vazduh, što je zaustavilo muškarce. Reč je o osobama poreklom iz Tunisa, jedan ima 29, a drugi 38 godina. Zbog povrede graničnog prostora protiv njih je u Rumunji pokrenut službeni postupak.

Mađarska
Rumunija
granica

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.