Ugrás a tartalomra

Horgoški predškolci terali zimu

2024.02.08
16:40
2024.02.08
16:50
Forrás
Pannon RTV
U glasnom i raspoloženom teranju zime i paljenju lutke mališanima su pomagali i članovi Juhas orkestra koji su im izveli veseo koncert.

Deca iz predškolske ustanove „Naši biseri“ u Kanjiži upravo su u veselom raspoloženju oterali zimu, jer ih je ove sedmice posetio i subotički Juhas orkestar. Za tu priliku i deca i vaspitačice obukli su različite kostime. Zabavno teranje zime organizovano je u svim obdaništima ustanove.

Orkestar Juhas već godinama posećuje mališane u opštini tokom poklada i kroz razigranu formu, ali i edukativno predavanje nastoje da im predstave narodnu tradiciju kroz narodne instrumente i pesme. Gabor Juhas, vođa Juhas orkestra kaže: „Ovde je naglasak na običaje vezane za poklade. Ovde smo pokazali nekoliko majstorija sa naše ploče „Znam ja“ (Tudom én), ali su stavljene u kontekst koji ih povezuje sa pokladama. Dakle, recimo krojač šije balsku haljinu, obućar priprema balske cipele i posle se na tom balu dobro proveselimo.“

Nakon veselja uz glasnu muziku i pesmu zapalili su lutku, ali i jeli tradicionalne fanke.

Horgoš
Predškolska ustanova
Gabor Juhas
teranje zime

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.