Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Hronika subotičkog zanatstva

2021.04.17
20:18
Forrás
Pannon RTV
Knjiga Dragutina Miljkovića: "Hronika subotičkog zanatstva" predstavljena je danas na Paliću. Događaj je bio nastavak niza programa pod nazivom "Biblioteka na otvorenom".

Ljubitelji dobre knjige iz Subotice sa velikim su zanimanjem u subotu čekali predstavljanje knjige Dragutina Miljkovića: "Hronika subotičkog zanatstva". Pisac je rekao da je materijal za knjigu skupljao tridesetak godina.

"Ova hronika daje lep uvid u razvoj zanata prisutnih u gradu, kao i kako je grad mogao evoluirati kroz različite zanate." rekao je Dragutin Miljković, autor.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Dragan Rokvić, direktor Gradske biblioteke Subotica, je rekao da su zadovoljni što je program privukao mnoge zainteresovane ljude.

Dragan Rokvić, direktor Gradske biblioteke Subotica: „Tradicija biblioteke na otvorenom nije nova pojava, ali opet dobija na značaju zbog epidemije koronavirusa, jer sada nije moguće organizovati događaje u zatvorenom. Započeli smo sa sprovođenjem projekta kako bi čitatalačka publika u Subotici od proleća do jeseni mogla uživati ​​u kulturnim sadržajima na svežem vazduhu i suncu u subotičkom parku. "

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Direktor je dodao da bi u budućnosti želeli organizovati književne večeri, koncerte i druge kulturne događaje u sklopu programa pod nazivom "Biblioteka na otvorenom".

Dragan Rokvić
biblioteka
Gradska biblioteka Subotica
knjiga

Najnovije

19:02, Frissítve: 19:09

Crkvena slava i Dan sela u Tordi

Povodom 245. godišnjice ponovnog naseljavanje sela, u Tordi se obeležava crkvena slava i Dan sela, u skromnim okvirima zbog epidemije. U odnosu na prošlu godinu, ovog je vikenda u banatsko selo već stiglo više gostiju.

Najčitanije

Ulaganja u „Komval" u Čantaviru

Komunalno preduzeće „Komval", koje posluje od 1958, uspelo je da se izvuče iz gubitka u 2019. godini od dva i po miliona dinara, tako da je lanjsku godinu završilo pozitivnim rezultatom.