Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Humanitarna akcija sakupljanja smeća na obali Tise u Bečeju

2023.09.19
15:30
2023.09.19
15:41
Forrás
Pannon RTV
Ekološka akcija „Čisto iz ljubavi - RiverCleanUp Collective” stigla je danas do svoje pretposlednje stanice, u Bečej, u okviru koje su mladi sakupljali smeće na obali Tise.

Na obali reke Tise u Bečeju i u samom centru grada, mladi su sakupljali smeće. Akciju je organizovala lokalna Kancelarija za mlade, zajedno sa Ekološkim udruženjem „Čepom do osmeha” sa sedištem u Novom Sadu.

David Tufegdžić, koordinator, Kancelarija za mlade, Bečej: „Imamo veoma dobru saradnju sa srednjim školama i sportskim klubovima u Bečeju, zbog toga danas u ovoj akciji učestvuju i sportski klubovi i srednje škole sa više od 130 članova. To znači da je i mladima veoma važno da Bečej bude lep, da ekologija funkcioniše i da Bečej predstavimo drugima na najbolji mogući način.”

Sakupljanje smeća je deo akcije „Čisto iz ljubavi - RiverCleanUp Collective”, u kojoj učestvuje osam gradova u Srbiji, a Bečej je pretposlednja, sedma lokacija. U okviru akcije, Ekološko udruženje „Čepom do osmeha” pored sakupljanja smeća organizuje i radionice u školama i vrtićima – rekla je Andrea Gašpar. „Na tim radionicama najmanjoj deci pričamo o tome koliko je važno da naše okruženje bude čisto, koji su razlozi i kako da svoju okolinu učinimo čistijom u svakodnevnom životu.”

Sadašnja kacija završava se u četvrtak u Vrbasu. Udruženje „Čepom do osmeha” novcem prikupljenim od prodaje reciklažnog smeća kupuje pomagala za decu sa invaliditetom.

ekološka akcija
Čisto iz ljubavi - RiverCleanUp Collective
Bečej
sakupljanje smeca

Najnovije

16:27

Struja od novembra skuplja za 8 odsto

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje od 1. novembra za 8 odsto, saznaje RTS. Kilovat-sat struje za domaćinstva i male kupce biće 10,26 dinara, sa PDV-om 14,29 dinara. Struja je prethodno poskupela 1. maja.

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.