Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

I dalje pojačan saobraćaj na granici prema Mađarskoj

2021.09.26
13:24
2021.09.26
17:02
Forrás
Pannon RTV
Najbrže se preko granice do Mađarske može preći na punktovima sa skraćenim radnim vremenom kao što su prelazi u Rabi, Bačkim Vinogradima, Bajmoku i Đali.

U proseku dva sata su čekali putnici danas u prepodnevnim časovima na graničnom prelazu Horgoš. Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa saobraćaj je bio nešto manji, i tamo se čekalo oko jedan čas za prelazak na teritoriju Mađarske. 

Pannon RTV/Payeta Maurice

U pravcu Srbije tokom pre podneva na svim graničnom prelazima putnici su zaticali slab saobraćaj uz kratko vreme čekanja.

„U Mađarskoj ne mnogo, 10 do 15 minuta, mislim.

-Koliko često putuje između Mađarske i Srbije, kakva su vam iskustva?

-Retko. Onda se više čekalo, sada manje."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Prema Mađarskoj, međutim, tokom pre podneva sve više se pojačavao saobraćaj. Na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu uglavnom su mogla da se vide putnička vozila sa inostranim tablicama. Na srpskoj strani prolazak vozila je išao u jednoj koloni, i dokumenta su prekontrolisana za svega nekoliko minuta.

„Nismo se raspitali, prvi put smo ovde. Iz Novog Sada idemo kući u Slovačku, nadamo se da ćemo za nekoliko minuta preći granicu."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu u prepodnevnim časovima na mađarskoj strani saobraćaj je puštan u etapama, i prema proceni iskusnih, na prelazak granice treba čekati od 1,5 do dva časa.

Na graničnom prelazu Horgoš 2 u visini magistralnog puta, takođe se povećao broj vozila, red se protezao sve do parkinga, što za putnike znači čekanje od oko sat vremena. Zbog toga se svakome preporučuje da se informiše pre polaska na put jer situacija može da se promeni iz časa u čas. 

granica
srpsko-mađarska granica
gužva

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.