Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Imenovanje direktora javnih preduzeća na sednici Skupštine grada Subotice

2021.08.03
17:06
2021.08.03
17:12
Forrás
Pannon RTV
Na sednici Skupštine grada u četvrtak biće doneta odluka o imenovanju direktora četiri javna preduzeća.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Odbornici će na sednici Skupštine grada u četvrtak odlučivati o 41-oj tački dnevnog reda. To uključuje i usvajanje izveštaja o izvršenju budžeta za prvu polovinu ove godine, ali će biti razmatrana i izmena odluke o uslovima isporuke toplotne energije, kako bi i obračun i plaćanje bili pravedniji. Biće doneta i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za farmu svinja u Bajmoku.

Na sednici Skupštine grada biće doneta odluka o imenovanju direktora četiri javna preduzeća: Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija", Javnog preduzeća „Palić-Ludaš", Javno-komunalnog preduzeća „Suboticagas" i Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. Mandati direktora ovih preduzeća ističu u oktobru.

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice: „U slučaju ova četiri javna preduzeća, veće je predložilo sledeća lica za mesto direktora: u slučaju „Vodovoda" i Javnog preduzeća „Palić-Ludaš", ostaju sadašnji direktori, Đerđ Šugar i Marta Dobo. „Suboticagasom" bi rukovodila Timea Horvat, koja je u prethodnom mandatu bila zamenica gradonačelnika, a Javno preduzeće za upravljanje putevima i urbanističko planiranje vodio bi Ognjen Golubović, koji je poslednjih meseci bio vršilac dužnosti direktora."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Biće doneta odluka o realizaciji programa poslovanja 14 gradskih javnih preduzeća i usvajanju odgovarajućih izveštaja.

Na konferenciji za novinare dr Balint Pastor je takođe skrenuo pažnju i na akciju koja se održava 6. Avgusta, i koju organizuje Udruženje „LEUKA".

„Zamolio bih Subotičane da u što većem broju posete ovu manifestaciju, odnosno da oni koji smatraju da na taj način žele da pomognu našim sugrađanima, da se prijave i za donatora matičnih ćelija. Ovu akciju organizuje Udruženje „LEUKA", u saradnji sa Odeljenjem za transfuziologiju Opšte bolnice Subotica, tako da pružaju dobru priliku za to. Pokažimo još jednom, dokažimo još jednom da je Subotica grad ljudi koji žele da pomognu."

Nakon sednice u četvrtak, Skupština grada Subotice će sledeći put zasedati prvog septembra, tada povodom Dana grada, kada će biti uručene nagrade „Pro Urbe" i zvanje „Počasni građanin".

Subotica
dr Balint Pastor
skupština grada
direktor
Javno preduzeće
LEUKA

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.