Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Intenziviraju se migracije na „balkanskoj ruti"

2019.06.05
20:09
Forrás
MTI
Zvanični podaci mađarske policije pokazuju intenziviranje pokušaja nezakonitih prelazaka državne granice iz smera Srbije.

Najsvežije statistike mađarske policije pokazuju da je u prethodnom periodu bilo sto, a trenutno ima oko dve stotine ljudi koje na nedeljnom nivou zadrže u pokušaju protivzakonitog prelaska mađarsko-srpske granice.

Glavni savetnik mađarskog premijera za unutrašnju bezbednost Đerđ Bakondi je rekao da je glavni smer na balkanskoj ruti Bosna, Hrvatska i Slovenija, a da se grupe ilegalnih migranata odvajaju i pokušavaju prelazak i preko mađarske granice.

Promenio se i sastav migranata, dok su 2017 godine dolazili uglavnom Sirijski i Irački državljani, u današnje vreme su to pretežno državljani Irana, Avganistana, Pakistana i Indije.

migracije
balkanska ruta

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.