Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Interaktivna prezentacija pesnika lutalice o životu svetog Lasla i Mikloša Radnotija

2021.04.30
07:13
2021.04.30
08:01
Forrás
Pannon RTV
Predstava na razigran način uključuje decu u viteški turnir, ali ih takođe stavlja pred razne zadatke veštine.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Peter Lorant Tot, pesnik lutalica, održao je predavanje o životu svetog Lasla i Mikloša Radnotija deci osnovnih i srednjih škola u Kanjiži.

Učenici Osnovne škole "Karolina Karas" u Horgošu su mogli učestvovati na času zanimljive književnosti i istorije. Mogli su saznati više o životnim pričama svetog Lasla i Mikloša Radnotija.

Bence Bohata, učenik, OŠ "Karolina Karas", Horgoš: "Stvarno mi se sve svidelo, posebno igre."

Kevin Balaž Piri, učenik, OŠ "Karolina Karas", Horgoš: „Svidela mi se cela predstava, razgovarali smo i igrali smo se. To je puno bolje od prosečnog časa."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Peter Lorant Tot ne gostuje prvi put u opštini Kanjiži, on je gost koji se vraća, a deca kao i nastavnici uvek pozitivno prihvataju i cene njegovu predstavu.

Žužana Bohata, učiteljica, OŠ "Karolina Karas", Horgoš: „Ovakve manifestacije su neophodne u svim slučajevima, ali sada posebno u ovoj epidemiološkoj situaciji, jer imamo vrlo malo načina kako decu da učimo na zabavan, interaktivan način. Ili nam uvek nedostaje vremena, jer skraćeni časovi pružaju vrlo malo mogućnosti da se na interaktivan način bavimo određenom temom, pored obimnog gradiva."

Peter Lorant Tot je rekao da sveti Laslo deci skreće pažnju na čuda, dok je život Mikloša Radnotija dirljiva priča za sve.

„Koncipirao sam predstavu na način da se deca uključe u viteški turnir, radili smo zadatke veštine i razgovarali, pričali priče o čudima, jer nažalost sada živimo u svetu bez takvih čuda. Čekamo da nam se vrati stari način života i mislim da je vrlo važno razgovarati o onome što sam upravo rekao deci, da moramo obratiti pažnju na naše telo, moramo ga braniti, ali ne smemo zaboraviti na dušu."

Ciklus predstava je organizovala Obrazovno-kulturna ustanova "Cnesa" u Kanjiži i uz podršku lokalne samouprave Kanjiža.

interaktivna
prezentacija
pesnik
lutalica
sveti Laslo
Mikloš Radnoti
Peter Lorant Tot

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.