Ugrás a tartalomra
Pannon RFTV/Huszár Dániel

Interetno: Iza kulisa…

2019-08-24
16:08
Forrás
Pannon RTV
Drugog dana Interetno festivala predstavile su se folklorne grupe iz dalekih zemalja. Na glavnom trgu Subptice nastupali su gosti iz Bolivije, Kolumbije, Malezije i Rusije.

Najmlađi se takođe zabavljaju na Interetno festivalu. Animatori igraonice Zlatna kapija obezbedili su zanimljive radionice za mališane. Od kluba za mame i bebe, izrade narodnih igračaka od prirodnih materijala sve do zabavnih  sadržaja.

Vrhunac druge večeri bila je plesna panorama gostujućih zemalja. Plesne grupe izvodile su svoje tradicionalne tačke, ne samo na bini nego i iza nje, gde su se u šarenim nošnjama pripremali za nastup.

Gosti iz Bolivije pripremili su autentični splet narodnih igara. “Izvodimo narodnu igru koja je širom Bolivije karakteristična, ali se igra u najviše tri pokrajine i nama je najbliža. Iz ove tri pokrajine, našu zemlju predstavljamo se severnom, južnom i istočnom igrom “ rekala je Raisa Toriko igračica iz Bolivije.

U nastavku druge festivalske večeri sledila je plesna panorama Rusije sa njihovom virtuoznom koreografijom i tačka sa bubnjevima izvođača iz daleke Malezije.

Subotica
Interetno festival

Slične vesti

Najnovije

21:17, Frissítve: 17:27

Turizam u Kanjiži oživljava

Turizam u Kanjiži, malo sporije ali ipak se ponovo pokreće. Festivali i veće manifestacije još nisu dozvoljeni ali i ovako postoji veliki broj turističkih ponuda.

Najčitanije