Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Investicioni ciklus od milijardu dinara počinje u Vojvodini

2019-05-31
18:11
2019-05-31
18:17
Forrás
Pannon RTV
U Bečeju su danas 33 lokalne samouprave potpisale ugovore o investicijama u ukupnoj vrednosti od preko milijardu dinara.

Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ove godine će sa 520 miliona dinara podržati uređivanje atarskih puteva, kao i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže.

Radne mašine bile su u pogonu kod glavne crpne stanice u Bečeju. Obnovu zastarelog sistema pokrajinski Sekretarijat pomaže sa 10 miliona dinara, a u ove svrhe lokalna samouprava odvojila je 31 milion dinara. „Ovo je veoma staro, izgrađeno je pre 35 ili 40 godina, istrošeno je glavno postrojenje, tako da je predviđena zamena kompletnog mašinskog i elektro postrojenja, a gradi se i novi objekat" kaže Gabor Kuti, tehnički direktor, JP „Vodokanal", Bečej.

Od pokrajinskog Sekretarijata lokalne samouprave dobile su pomoć za uređenje atarskih puteva, kao i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže. Subotica je dobila pomoć na oba konkursa. Zahvaljujući jednom od konkursa, vodovod između Novog Žednika i Bajmoka dobiće novi uređaj za kondicioniranje vode. „Na taj način ova naselja dobiće vodu za piće boljeg kvaliteta, a u okviru drugog projekta biće izgrađena kanalizacija u Mačvanskoj ulici, između ulica Durmitorska i Fočanska" objašnjava Radoslav Vukelić, sekretar, Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, Subotica.

Predstavnici ukupno 20 lokalnih samouprava potpisali su ugovore o uređenju atarskih puteva, a 26 lokalnih samouprava dobilo je podršku za vodovodnu i kanalizacionu mrežu. „Za uređenje atarskih puteva ovih 20 lokalnih samouprava od Sekretarijata je dobilo podršku od 190 miliona dinara, a za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže pokrajinski Sekretarijat za ove namene može da obezbedi 330 miliona dinara za lokalne samourpave" rekao je Robert Otot, zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu (SVM).

Đorđe Milićević, potpredsednik pokrajinsk Vlade (SNS) kaže: „Pokrajinska Vlada i lokalne samouprave su sa ovim ušle u novi investicioni ciklus, čija vrednost je jedna milijarda i 50 miliona dinara – i to će biti investicioni ciklus koji će za 33 lokalne samouprave značiti bolji kvalitet života.".

Predstavnici pokrajinske Vlade obišli su i glavnu crpnu stanicu u Bečeju kojoj predstoji obnova.

investicije
investicioni ciklus

Slične vesti

Najnovije

19:16, Frissítve: 21:05

Davanje krvi spašava živote

Svaki put može spasiti živote. To važi za mnoge stvari, a posebno za davanje krvi. Senćani ovo dobro znaju, zato se jutros velik broj građana prijavilo za dobrovoljno davanje krvi.

Najčitanije