Ugrás a tartalomra
TANJUG/ JADRANKA ILIC

Ispod hiljadu novozaraženih u Srbiji

2021.05.13
16:13
2021.05.13
16:19
Forrás
Pannon RTV
U toku jednog dana zaraženo je manje od hiljadu ljudi u Srbiji, pokazuju podaci od 15 časova. Od 12.089 testiranja, 901 pozitivan. Zvanično preminulo je 18 osoba. Sutra ponovo zaseda Krizni štab.

Prema najnovijim podacima ima manje od 100 teško obolelih, trenutno je 98 pacijenata na respiratoru. Na bolničkom lečenju u zemlji je 3.311 obolelih od virusa korona.

Od početka epidemije registrovano je preko 700 hiljada zaraženih, a prema zvaničnim podacima preminulo je 6.629 pacijenata.

Sutra se ponovo sastaje Krizni štab, analiziraće epidemiološku situaciju i u skladu sa tim doneće odluku o eventualno novim popuštanjima ili pooštravanju mera.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Srbije kaže da nema nikakvog smisla iznositi pretpostavke u vezi popuštanja mera.

On je rekao i da su prethodno za početak sedmice sazvali sednicu štaba, ali su je posle premestili za kraj nedelje kako bi stručnjaci procenili kakav je uticaj proteklih praznika na podatke o epidemiji. Nakon procene situacije, sutra će doneti odluku, zaključio je.

novozaraženi
Srbija
korona
virus

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon