Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Ištvan Pastor o Pokrajinskoj vladi: Kontinuitet je prednost

2020.10.29
21:38
Forrás
Pannon RTV
SVM je podržao formiranje Pokrajinske vlade.

Ištvan Pastor  je u vezi sa formiranjem Pokrajinske vlade rekao: kontinuitet se može doživeti kao neka vrsta prednosti. Prema rečima predsednika Skupštine Vojvodine i SVM-a, na ovaj način ne treba računati sa gubitkom vremena u daljem funkcionisanju sistema koji je potvrđen od strane birača. On je dodao:  Savez vojvođanskih Mađara je podržao formiranje Pokrajinske vlade, u kojoj će stranka imati još više manevarskog prostora. Smatra važnim činjenicu da je Žolt Sakalaš preuzeo rukovođanje pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje.

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine (SVM): „Ono što je važno, što treba istaći, kao rezultat koalicionih dogovora, kako je porasla podrška Saveza vojvođanskih Mađara na pokrajinskim izborima, približno u istoj meri će se povećati uloga, manevarski prostor i mogućnosti Saveza vojvođanskih Mađara u okviru strukture Pokrajinske vlade. Ne na mestima sekretara, već na mestima zamenika sekretara ili pomoćnika sekretara. Pored toga, u zdravstvu i drugim oblastima, ono što smo smatrali važnim, ono što smo zacrtali kao cilj u pregovorima, to izgleda da može biti ostvareno."

Ištvan Pastor
pokrajinska vlada

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.