Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Ištvan Pastor o Pokrajinskoj vladi: Kontinuitet je prednost

2020-10-29
21:38
Forrás
Pannon RTV
SVM je podržao formiranje Pokrajinske vlade.

Ištvan Pastor  je u vezi sa formiranjem Pokrajinske vlade rekao: kontinuitet se može doživeti kao neka vrsta prednosti. Prema rečima predsednika Skupštine Vojvodine i SVM-a, na ovaj način ne treba računati sa gubitkom vremena u daljem funkcionisanju sistema koji je potvrđen od strane birača. On je dodao:  Savez vojvođanskih Mađara je podržao formiranje Pokrajinske vlade, u kojoj će stranka imati još više manevarskog prostora. Smatra važnim činjenicu da je Žolt Sakalaš preuzeo rukovođanje pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje.

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine (SVM): „Ono što je važno, što treba istaći, kao rezultat koalicionih dogovora, kako je porasla podrška Saveza vojvođanskih Mađara na pokrajinskim izborima, približno u istoj meri će se povećati uloga, manevarski prostor i mogućnosti Saveza vojvođanskih Mađara u okviru strukture Pokrajinske vlade. Ne na mestima sekretara, već na mestima zamenika sekretara ili pomoćnika sekretara. Pored toga, u zdravstvu i drugim oblastima, ono što smo smatrali važnim, ono što smo zacrtali kao cilj u pregovorima, to izgleda da može biti ostvareno."

Ištvan Pastor
pokrajinska vlada

Najnovije

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.