Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Italijanska kompanija „Kalcedonija" otvara svoje pogone u Senti

2021.04.09
17:16
2021.04.09
18:13
Forrás
Pannon RTV
Ova kompanija već ima pogone na teritoriji Vojvodine i to u Subotici, Somboru, Kuli, Kikindi i Apatinu, gde zapošljavaju ukupno 3.500 ljudi, a to nameravaju da prošire otvaranjem pogona u Senti.

Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta, je objasnio na konferenciji za novinare da multinacionalna kompanija Kalcedonija, u italijanskom vlasništvu, namerava ulagati u grad, stvarajući nova radna mesta za one koji žive na ovom području: „Ovo bi zapravo bila njihova peta proizvodna jedinica u Senti. Naravno, lokalna samouprava maksimalno podržava sve nove mogućnosti za zapošljavanje u našoj opštini i na ovom potiskom području."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adriano Zoni, direktor kompanije, je rekao da sledeći njihovu krilaticu da se "naša snaga nalazi u ženama" cilj im je da otvore oko 160 novih radnih mesta, i očekuju da se, bez obzira na starosnu dob i obrazovanje, uglavnom prijave žene na nova radna mesta, koje prvobitno očekuje obuka. Kompanija, koja ulaže u Srbiju i prisutna je na tržištu od 2009. godine, gradi svoje nove pogone na teritoriji stare fabrike tekstila u industrijskoj zoni u opštini Senta.

"Obuka će biti na dva jezika, pruža se plaćena obuka, u redovnom radnom odnosu, a radnicima i zaposlenima možemo pružiti povoljne radne uslove, kao i dobre plate, prihode i mogućnosti za napredak" - rekla je Sandra Pejić, menadžer za ljudske resurse, Kompanija Gordon.

Menadžer za ljudske resurse je rekla da se očekuje da će proizvodnja u pogonu u Senti započeti u septembru, a da će kompanija održati prezentaciju u dvorani Kamernog pozorišta u Senti 14. aprila od 10 časova, odnosno 21. aprila od 16 časova.

Kalcedonija
italijanski
kompanija
pogon
Senta

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.