Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Iz prihvatnog centra u Subotici danas pre podne transportovane migrantske porodice

2020.02.05
16:33
Forrás
Pannon RTV
Nadležni iz Komesarijata za izbelglice i migracije Republike Srbije su na naše pitanje odgovorili da su ilegalne migrante autobusima transportovali u prihvatni centar Krnjača pored Beograda.

Prihvatni centar u Subotici, zbog ograničenog kapaciteta, više ne može da obezbedi smeštaj za migrante koji se u poslednje vreme opet u većem broju pojavljuju u gradu. Zbog toga je bilo neophodno da se jedan deo migranata prebaci u drugi centar. U cilju adekvatnog smeštaja migranti se povremeno transportuju u druge centre, saznajemo u Komesarijatu za izbeglice i migracije. U subotičkom prihvatnom centru je i dalje smešteno oko 70 migranata sa svojim porodicama.

Subotica
prihvatni centar
migranti

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.