Ugrás a tartalomra

Izbori 17. decembra?!

2023.09.28
16:12
2023.11.01
23:29
Forrás
Pannon RTV
Prema pisanju pojedinih medija, Srpska napredna stranka je donela odluku da tog datuma u Srbiji budu održani parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori, kao i izbori u nekim opštinama.

Odluka je doneta, u Srbiji će se 17.decembra održati izbori. Tako barem nezvanično pišu mediji u Srbiji. Pozivajući se na nezvanične izvore, više medija piše o tome da je Srpska napredna stranka odlučila da se tog datuma u zemlji održi glasanje. Prema informacijama iz rukovodstva najveće vladajuće stranke, parlamentarni, pokrajinski i beogradski, kao i drugi izbori u lokalnim samouprava mogli bi biti održani istog dana. O realnosti decembarskih izbora govori i činjenica da su gradonačelnici nekih gradova u Srbiji u četvrtak jedan za drugim podnosili ostavke na svoje funkcije, kako bi se na tom nivou mogli održati vanredni izbori. Kako N1 saznaje, premijerka Ana Brnabić već je obavestila ministre o izborima u decembru.

I gradonačelnik Beograda je potvrdio da će vanredni izbori u Beogradu biti održani najverovatnije 17. decembra. Aleksandar Šapić je rekao da će sve biti poznato za nekoliko dana. I prema informacijama dnevnog lista „Danas”, postoji mogućnost da će glasanje biti održano tog datuma. Kako ovaj list dalje navodi, da bi se održali prevremeni parlamentarni izbori, ostavku mora da podnese i premijerka Ana Brnabić. Podsećanja radi, premijerka je još letos izjavila da je njena ostavka na stolu. Ako se ove vesti pokažu kao tačne i zaista budu održani izbori istog dana na više nivoa, pa tako i u Vojvodini.

izbori
Srbija
Izbori 2023

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.