Ugrás a tartalomra

Izgradnja kanalizacione mreže u Horgošu

2023.10.04
12:48
2023.10.04
16:04
Forrás
Pannon RTV
Investiciju u potpunosti finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

U Horgošu je u toku izgradnja kanalizacione mreže. Lokalna samouprava Opštine Kanjiža je ove godine jedan od najvrednijih ugovora o podršci zaključila u oblasti razvoja komunalne infrastrukture, a investicija se u potpunosti realizuje iz pokrajinskih sredstava.

U drugom najvećem naselju u Opštini Kanjiža trenutno je u toku izgradnja kanalizacione mreže. Radovi u ovdašnjoj Ulici Crkve su već završeni, i meštani će tu uskoro moći da se priključe na mrežu. Eržebet Granc, Horgoš: „Do sada je to sprovođeno u jednu jamu, koju smo morali da čistimo svake godine, i to nas je koštalo 5000 dinara, svake godine. Ali to je moralo da se uradi. Površinska voda, odnosno čistija voda oticala je do kraja naše bašte, gde postoji jedan površinski odvodni kanal.”

Lokalna samouprava ima mogućnost da nastavi izgradnju kanalizacione mreže u Horgošu, u iznosu od 257,7 miliona dinara, u potpunosti zahvaljujući finansijskoj podršci Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža: „Lokalna samouprava ne mora da plaća učešće zahvaljujući značajnom angažovanju zamenika gradonačelnika, jer kada apliciramo za projekte obično moramo da obezbedimo učešće od 20-30 odsto, a za tako veliki iznos to bi bio ogroman trošak. Projekat je zapravo podeljen na dva dela, a obuhvatiće radove u ukupnoj vrednosti od 257 miliona dinara ovde, u naselju Horgoš.”

U ovom naselju je planu i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Horgos
kanalizacija
Kanalizaciona mreža

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije