Ugrás a tartalomra

Izložba koja oživljava slike Van Goga

2024.02.14
17:23
2024.02.14
17:31
Forrás
Pannon RTV
Izložba „Van Gogh The Immersive Experience” koja je obišla ceo svet sada može da se vidi i u Mađarskoj. Ova postavka rezultat je preplitanja klasične umetnosti i savremene tehnologije.

Dela holandskog slikara oživljavaju u prostoru od 360 stepeni. Neobična izložba smeštena je u BOK sportskoj hali u Budimpešti.

I mladi i stari hrlili su da posete izložbu „Van Gogh The Immersive Experience“ na kojoj su mogli da vide nesvakidašnje predstavljanje umetnosti uz pomoće tehnologije. Vinsent Van Gog je tokom svog života prodao svega nekoliko slika, ali danas je on jedna od odlučujućih ličnosti istorije umetnosti, ili kako je to rekao generalni organizator budimpeštanske izložbe „Van Gog je kralj boja.“

„Nije tajna naš cilj da mlade još više uvedemo u svet umetnosti, kako se svet ubrzao tehnologija u sve pruža ruke tako i u umetnost. Nadamo se da će sa ovim nešto novo videti iz svojih cipela, u svojoj zoni komfora, i da će jednom za 10, 20, 30 godina otići da vide originalne slike i da shvate da i originale treba da vide“ rekao je  Michael Megrelishvili, generalni organizator.

Izložba pruža detaljan uvid u život umetnika i to uz pomoć tehnologije. Kinga Tanko Farkaš kaže da je za nju potpuno novi doživljaj bila virtuelna realnosti. Sada je po prvi put isprobala uređaje za virtuelnu realnost i sa ovim slušalicama je mogla da zaroni u svet umetnosti Van Goga.

„Mislim da je ovo rad više ljudi, ne samo Van Goga. Priznanje pripada i onim umetnicima koji su ostvarili ovu izložbu.“

Izložba može da se pogleda u Budimpešti do 1. septembra u vremenu od 10 do 18 časova, a detaljne informacije su dostupne na sajtu www.vangoghbudapest.hu.

Van Gog
izložba
Budimpešta

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.