Ugrás a tartalomra
kormany.hu

Jožef Mađar novi ambasador Mađarske u Beogradu

2022.11.24
14:53
Forrás
Panon RTV
Uskoro se očekuje njegov dolazak u mesto službovanja.

Pedesetpetogodišnji Jožef Mađar je od 2020. do 2022. bio odgovorni zamenik državnog sekretara za evropsku saradnju. Ima veliko iskustvo u radu sa zemljama Balkana: ranije je bio referent za Srbiju, Makedoniju i Hrvatsku, u više navrata je radio u ambasadi u Zagrebu, a bio je i ambasador u Hrvatskoj.

Janoš Arpad Potapi, odgovorni državni sekretar zadužen za nacionalnu politiku Mađarske u svom postu na Fejsbuku poželeo je uspešan rad novom beogradskom ambasadoru. Potapi je sa Juditom Sabo Pirić, rukovodiocem odeljenja za Vojvodinu i dijasporu pri premijerovom Državnom sekretarijatu za nacionalnu politiku, primio budućeg ambasadora u Beogradu.

Pre Jožefa Mađara do septembra ove godine na toj funkciji bio je Atila Pinter koji je osam godina vršio dužnost ambasadora Mađarske u Beogradu. 

Ambasador Mađarske
Jožef Mađar

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.

Najčitanije