Ugrás a tartalomra

Kanjiža: dotacije rastu, velika ulaganja u drugom planu

2023.01.01
15:39
2023.01.02
16:33
Forrás
Pannon RTV
Opština Kanjiža u planove za ovu godinu ulazi nešto opreznije s obzirom na trenutnu situaciju, ali i dalje je usmerena na realizaciju svojih planova.

Prema planovima investicije velikog obima biće potisnute u drugi plan, ali će rasti iznosi koje je lokalna samouprava opredelila za finansiranje svojih preduzeća i ustanova.

Glavni cilj lokalne samouprave Kanjiže je da očuva nivo kvaliteta usluga i rada koji je zabeležen u 2022. godini. Dotacije  će u 2023. godini rasti u iznosu od 10 do 15 odsto, između ostalog za funkcionisanje ustanova, za mrežu socijalnih davanja, za sportske klubove, umetnička društva i manifestacije.

„Naravno, da bi negde mogli da povećamo, onda moramo od nečega da oduzmemo. Kako ne bismo želeli da oduzmemo ni od jedne oblasti koje su potvrđeno dobro funkcionisale u 2022. godini, preostalo nam je jedino rešenje, da od naših nameravnih velikih investicija oduzmemo one iznose koje smo prebacili na ova ranije pomenuta područja, između ostalog, primera radi, na podizanje nivoa kvaliteta zdravstva“ rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Budžet za 2023. godinu predvideo je povećanje iznosa dotacija koje obezbeđuje lokalna samouprava. Osim toga, ove godine započeće i modernizacija javne rasvete na teritoriji opštine – naglasio je predsednik opštine Kanjiža.

„Cena električne energije u državnom sektoru je dvostruko viša, dakle nisu one cene koje građani primaju, tako da u svakom slučaju moramo nešto da učinimo sa javnom rasvetom, ukoliko ne želimo da isključimo deo javne rasvete u naših 13 naselja. Ne želimo to da učinom iz razloga javne bezbednosti, tako da će na ovom polju sigurno biti ulaganja većeg obima.“

Osim toga, lokalna samouprava namenila je i 50 miliona dinara kako bi bar sa 15 do 20 odsto mogla da doprinese u manjim ili većim ulaganjima koja se očekuju tokom ove godine.

Kanjiža
Robert Fejstamer

Najnovije

16:23, Frissítve: 16:39

Stručno predavanje za buduće pravnike

U Subotici je dr Emed Vereš, jedan od najuticajnijih i najuglednijih doktora pravnih nauka iz krugova mađarske zajednice Karpatskog basena, održao stručno predavanje za studente koje stipendira Mađarski nacionalni savet.

Najčitanije

U opštini Kanjiža se pojavio ptičiji grip

Na području opštine Kanjiža se pojavila visoko zarazna varijanta ptičijeg gripa. Žarište zaraze je ribnjak u Velebitu, gde je, prema procenama, poslednjih nedelja uginulo oko 600 sivih ždralova.