Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kanjiža Fest će biti organizovan od 3. do 5. septembra

2020-07-09
18:16
2020-07-09
18:22
Forrás
Pannon RTV
Festival je trebao da počne večeras, ali je zbog širenje virusa odložen, tako da su organizatori odredili novi datum za septembar, i zbog sigurnosti građana, ali i onih koji posećuju festivale.

Do sada kupljene ulaznice važiće takođe i u novom terminu, u septembru, ukoliko međutim ni tada ne bude bezbedno organizovanje manifestacije, u tom slučaju će kupljene karte, propusnice moći da se vrate ili će moći da se iskoriste naredne godine. Većina najavljenih izvođača je prihvatila nastup i u novom terminu, u septembru. Organizatori uveravaju sve da će festival i na jesen biti organizovan po visokim standardima.

Lajoš Foro, glavni organizator, Kanjiža Fest: „Odluka je očigledno odluka zbog savesti sa moje strane i sa strane mojih kolega organizatora. Možda bih to mogao da podelim na dva dela, sa jedne strane rođen sam ovde i ne mogu sebi da dozvolim da donesem  virus u Kanjižu i onda gledam u oči ljude koji bi mogli da se razbole ili da se razbole članovi njihovih porodica. Ne mogu da podnesem tako veliki psihički teret. To je bio jedan od razloga. Drugi razlog je taj što je Kanjiža Fest ugledni festival vojvođanskih Mađara i mi dugujemo sopstvenom narodu to da pokažemo disciplinu u ovoj veoma teškoj situaciji, jer kada bi nastao bilo kakav problem zbog toga što je festival održan, to ne bi imalo veoma teške posledice samo za nas."

Kanjiža fest
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.