Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Kanjiža: prihvaćen rebalans budžeta

2021.11.25
15:45
2021.11.25
16:49
Forrás
Pannon RTV
Rebalansom je obezbeđeno nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave i institucija do kraja godine.

Prihvaćen je i novi pravilnik o utvrđivanju visine poreza na imovinu kojim će u 2022. godini biti određena visina cene nekretnina u opštini Kanjiža. Osim toga  na XI redovnoj sednici Skupštine opštine Kanjiža doneta je odluka i da se u mesnoj zajednici Adorjan uvede samodoprinos za period od 2022. do 2031. godine. Za direktora opštinskog Centra za socijalni rad postavljen je Čaba Tolnai. Takođe, na dnevnom redu bio je i rebalans budžeta za 2021. godinu.

„Rebalans je bio potreban kako bi se do kraja godine obezbedilo nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave i institucija, a sa druge strane i zbog stava Ministarstva da se što bolje uskladi sa budžetskim planom. Sa ovim rebalansom može se očekivati realizacija u visini od 88 do 90 odsto. U toku je jedan novi projekat, investira se u energetsku efikasnost doma kulture u Velebitu u iznosu od 18 plus 5,4 miliona dinara. Prihvatili smo i izveštaj o ostvarenju budžeta za period od januara do septembra, i sa tim u vezi može se reći da je ocena pozitivna. Realizovano je više investicija, a u toku je i izgradnja dečijeg igrališta u Narodnoj bašti" kaže Tibor Pletikosić, šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini opštine Kanjiža.

Kanjiža
Tibor Pletikosić

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.