Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Kanjiža: prihvaćen rebalans budžeta

2021.11.25
15:45
2021.11.25
16:49
Forrás
Pannon RTV
Rebalansom je obezbeđeno nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave i institucija do kraja godine.

Prihvaćen je i novi pravilnik o utvrđivanju visine poreza na imovinu kojim će u 2022. godini biti određena visina cene nekretnina u opštini Kanjiža. Osim toga  na XI redovnoj sednici Skupštine opštine Kanjiža doneta je odluka i da se u mesnoj zajednici Adorjan uvede samodoprinos za period od 2022. do 2031. godine. Za direktora opštinskog Centra za socijalni rad postavljen je Čaba Tolnai. Takođe, na dnevnom redu bio je i rebalans budžeta za 2021. godinu.

„Rebalans je bio potreban kako bi se do kraja godine obezbedilo nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave i institucija, a sa druge strane i zbog stava Ministarstva da se što bolje uskladi sa budžetskim planom. Sa ovim rebalansom može se očekivati realizacija u visini od 88 do 90 odsto. U toku je jedan novi projekat, investira se u energetsku efikasnost doma kulture u Velebitu u iznosu od 18 plus 5,4 miliona dinara. Prihvatili smo i izveštaj o ostvarenju budžeta za period od januara do septembra, i sa tim u vezi može se reći da je ocena pozitivna. Realizovano je više investicija, a u toku je i izgradnja dečijeg igrališta u Narodnoj bašti" kaže Tibor Pletikosić, šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini opštine Kanjiža.

Tibor Pletikosić

Najnovije

13:15, Frissítve: 16:41

Komemoracija Dana Svetog Ištvana u Tordi

U Tordi su se zahvalnom misom, osvećenjem novog hleba, svečanim programom i polaganjem venca na spomenik Svetog Ištvana, prisećali kralja osnivača Mađarske. Malo naselje u dijaspori jedno je od onih u srednjem Banatu koje ima njegov javni spomenik.
12:28, Frissítve: 16:48

U Srbiju vraćena ukradena slika

Slika "Blagoveštenski sabor u Sremskim Karlovcima 1861" Vlaha Bukovca vraćena je u Srbiju. Delo hrvatskog secesijskog slikara ukradeno je pre 29 godina od kada je ukradena iz sporedne zgrade Muzeja Vojvodine u Čelarevu.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.