Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kanjiža proslavlja Svetog Stefana već preko 20 godina

2018.08.20
23:11
Forrás
Pannon RTV
Raznolika dešavanja kojima se proslavljao mađarski nacionalni praznik ukazala su i na značaj porodice.

Na današnjoj proslavi Dana Svetog Stefana u Kanjiži okupilo se mnogo ljudi. Organizatori su pripremili koncerte i brojne raznolike programe. U Kanjiži se ovaj datum proslavlja već dve decenije. Nakon kulturno-umetničkog programa svečano je zvaničan deo proslave okončan posvećenjem hleba, a među zvanicama je bio i konzul iz Subotice Peter Šarlaj koji je rekao da oseća kako obeležavanje ove proslave mnogo znači Mađarima i da mu je velika čast što može da učestvuje na njoj. Gradonačelnik Kanjiže Robert Fejstamer je u svom govoru podsetio na uporne ljude koji konstantno rade na dobrobit zajednice, nacije, jedinstva i razvoja, a ukazao je i na važnost porodice.

Sveti Stefan
Kanjiža

Najnovije

15:44, Frissítve: 20:04

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.