Ugrás a tartalomra
MTI/Varga György

Kašler: Cilj mađarske vlade je da u svemu podržava porodice sa decom

2019-09-01
16:46
2019-09-02
09:01
Forrás
MTI
Cilj i zadatak vlade Mađarske je da u svemu pomogne porodicama sa decom, marljivim učenicima, a i motivisanim, predanim učiteljima i nastavnicima.

Naglasio je danas u Šarvaru Mikloš Kašler, ministar ljudskih resursa Mađarske na nacionalnoj svečanosti povodom početka nove školske godine. Podsetio je da upravo tome služi i program zaštite porodice u sedam tačaka. On je jedinstven u svetu, i donosi razne pogodnosti za novovenčane parove i porodice sa decom.

Kašler je najavio i pripremljen osnovni nacionalni kurikulum, odnosno okvirni nastavni plan i program, koji će se uvesti u sledećoj školskoj godini. On se oslanja na klasične vrednosti, ali istovremeno koristi vrhunske metode i alate. Tome će prilagoditi digitalne i tradicionalne udžbenike, koje će od školske 2020/21 godine besplatno dobiti svi mađarski učenici.

Mikloš Kašler
mađarska vlada
porodice
početak školske godine
nastavni plan i program

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Požar na Kvantaškoj pijaci

Na osnovu informacija kojima raspolažemo, rano posle podne zapalilo se smeće na prostoru Kvantaške pijace u Subotici.