Ugrás a tartalomra

Katalin Novak je i zvanično podnela ostavku

2024.02.12
15:18
Forrás
Pannon RTV
O njenoj ostavci u roku od 15 dana odluku treba da donese i Parlament Mađarske.

Katalin Novak je i zvanično podnela ostavku – o tome je sada već bivša predsednica obavestila predsednika Mađarskog Parlamenta. O njenoj ostavci u roku od 15 dana odluku treba da donese i Parlament Mađarske. Ako ostavka bude prihvaćena, u roku od 30 dana Mađarski Parlament mora tajnim glasanjem izabrati novog predsednika države.

Zoltan Lomnici Mlađi je na gostujući na programu Radija Košut rekao da ostavka predsednika Mađarske ne utiče na normalno funkcionisanje države. Do stupanja na dužnost novog predsednika, tu funkciju će privremeno obavljati predsednik Parlamenta, odnosno Laslo Kever - istakao je ovaj pravnik.

Kao što je poznato, Katalin Novak je u subotu na aktuelnom kanalu mađarskog javnog servisa objavila da podnosi ostavku. To je predsednica Mađarske saopštila nakon što je svojom odlukom da pomiluje jednog osuđenika umešanog u slučaj pedofilije, izazvala negodovanje javnosti.

Katalin Novak
Mađarska

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.